НАВЧАННЯ! Розпочав роботу он-лайн курс «Застосування програмно-цільового методу» (РЕЄСТРАЦІЯ)

Стартувала реєстрація на он-лайн курс «Застосування програмно-цільового методу на рівні місцевих бюджетів», яка триватиме до 12 жовтня.

Навчання є безкоштовним.

Курс акцентує увагу на подолані розповсюджених труднощів при застосуванні зазначеного методу. Зокрема він навчить правильно використовувати законодавство України у цій сфері, управляти фінансами, складати паспорти бюджетних програм. Учні вправлятимуться в оцінці ефективності кошторисів та вмінні влучно прогнозувати.

Безперечною перевагою є те, що навчання складені на основі аналізу свіжих потреб та проблем з якими безпосередньо зіштовхнулись місцеві представництва та райдержадміністрації при впроваджені програмно-цільового методу. Також, серед переваг, виділяється інтерактивна форма спілкування, коли тренери в онлайн режимі зможуть дати відповіді учасникам курсу, а ті, у свою чергу, спілкуватися між собою.

Цільова аудиторія – заступники керівників та фахівці структурних підрозділів фінансового та економічного спрямування сільських, селищних, міських та районних рад, а також райдержадмінстрацій. З поміж іншого, навчання націлені для керівництва тих рад базового рівня, що мають перейти на прямі відносини з державним бюджетом чи які планують застосовувати програмно-цільовий метод.

Як зазначають експерти, такий метод бюджетування не новий для України. Проте, на рівні місцевого самоврядування була відсутня широка практики його застосування, так як сьогодні. Якщо навчитись працювати з цим інструментом, то фінансова ефективність громад значно зросте, через прагматичність видатків і вмінні правильно оцінювати та прогнозувати.

Курс розроблений провідними фахівцями у галузі фінансів та бюджетів.

Навчання впроваджуються Українською асоціацією районних та обласних рад за підтримки Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO та проходить на платформі Ресурсного центру зі сталого місцевого розвитку, що є структурною частиною Асоціації.

Зареєструватись на курс можна натиснувши СЮДИ.

05.10.2017 - 13:12 | Переглядів: 13494
НАВЧАННЯ! Розпочав роботу он-лайн курс «Застосування програмно-цільового методу» (РЕЄСТРАЦІЯ)

Теги:

навчання

Джерело:

Українська асоціація районних та обласних рад

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...