Парламентський комітет презентував підготовлений до другого читання проект Закону про службу в органах місцевого самоврядування (№6504)
Парламентський комітет презентував підготовлений до другого читання проект Закону про службу в органах місцевого самоврядування (№6504)

Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування 19 квітня 2023 року презентував проект Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (№6504), підготовлений до розгляду Парламентом у другому читанні.


Участь у презентації взяли народні депутати України, представники Ради Європи, Національного агентства України з питань державної служби та всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко відзначив, що в Україні досить успішно триває реформа децентралізації, яка є важливою частиною євроінтеграційного треку. Відтак, підготовлений законопроект стане потужним важелем для залучення молоді до служби в органах місцевого самоврядування та підвищення компетенції працюючих службовців.

 

 

Голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету Віталій Безгін, презентуючи законопроект, зосередився на основних його новелах, які забезпечують гарантії місцевих службовців, їхнє професійне зростання, роботу, що ґрунтується на показниках ефективності (КРІ), а також прозорість преміювання без політичного втручання. Очільник підкомітету висловив сподівання, що саме цей компромісний текст, який підтримується всіма ключовими стейкхолдерами, буде якнайшвидше підтриманий Парламентом України. 

 

 

Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина зазначила, що в рамках роботи над законопроектом було забезпечено максимально інклюзивний, транспарентний процес його підготовки і НАДС готовий активно забезпечувати методологічну підтримку місцевого самоврядування в процесі імплементації Закону.

 

 

Обговорюючи законопроект, представники всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування подякували Комітету за співпрацю та висловили переконання, що новий Закон про службу в органах місцевого самоврядування сприятиме розвитку місцевого самоврядування відповідно до європейських норм і стандартів.

Захід проводився за сприяння та підтримки Програми Ради Європи «Посилення доброго демократичного врядування і cтійкості в Україні».

Відеозапис презентації:

 

 

Переглядів: 1358
Новини на тему: служба в ОМС
Читайте також: