Міжнародних партнерів запрошують долучитися до запуску офісів підтримки реформ у громадах

Офіси підтримки реформ здійснюватимуть консультаційну та технічну підтримку органів місцевого самоврядування у питаннях антикорупційної політики, управління інвестиційними проєктами, роботи з цифровими інструментами, а також стануть прозорою платформою для спілкування регіонів з потенційними донорами та перейняття кращого світового досвіду.


Про це розповіла заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Азархіна під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи.

«У центрі нашого підходу до відновлення України — забезпечення якісних послуг для громадян, створення для них комфортних умов життя в країні. Ми не зможемо цього досягнути без активної участі місцевого самоврядування, адже саме воно є ключовою ланкою в оцінці потреб населення та планування майбутніх проєктів.

Наше завдання як Міністерства — створити усі необхідні умови для ефективної роботи влади на місцях. Звісно ж, усі ці заходи будуть здійснюватися у рамках децентралізаційних процесів — тому ми й обрали формат Офісів підтримки реформ, як незалежних експертних команд, які зможуть надавати фахову допомогу громадам та підвищувати якість їх роботи відповідно до сучасних світових стандартів.

Цей інструмент вже довів свою ефективність в Україні. Також важливо, що він є зрозумілим та перевіреним для наших міжнародних партнерів. Тому наразі ми ведемо перемовини з різними країнами щодо їх активного залучення в проєкт», — розповіла Олександра Азархіна.

Також Олександра Азархіна повідомила, що Міністерство відновлення продовжить імплементацію реформи децентралізації. На цьому шляху відомство співпрацюватиме як безпосередньо з органами місцевого самоврядування, так і з міжнародними партнерами та експертною громадськістю.

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...