Перше модульне містечко на Київщині відкрили у Бородянці

1 червня Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький разом з Міністром розвитку громад та територій України Олексієм Чернишовим відкрили у смт Бородянка перше модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб на Київщині, повідомили в Мінрегіоні.

«Саме зараз такі модулі потрібні громадам для тих, у кого ворог знищив житло. Звісно, такий варіант проживання є тимчасовим. Мінрегіон зараз активно напрацьовує середньострокові та довгострокові варіанти вирішення житлових потреб та відновлення пошкодженого житлового фонду на деокупованих територіях», — сказав Олексій Чернишов.

Очільник Мінрегіону зазначив, що першим населеним пунктом у Київській області, де встановили модульне містечко, було обране саме смт Бородянка, адже воно зазнало катастрофічних втрат – у населеному пункті частково або повністю зруйновані 552 приватних будинки та 24 багатоквартирні будинки, 2 школи та всі адміністративні будівлі.

Відтак модульне містечко дозволить тимчасово розселити 352 осіб, серед яких жінки, діти та люди літнього віку, які після окупації залишилися без даху над головою.

Як зазначив Олексій Чернишов, такий тип конструкцій повністю відповідає вимогам та особливостям клімату і є комфортним для тимчасового розміщення громадян в будь-яку пору року.

«Наступні містечка заплановано встановити у Бучі, Макарові, Іванкові та Гостомелі Київської області, а також у передмісті Чернігова», — повіомив Міністр.

Також Міністр висловив вдячність міжнародним партнерам та друзям, зокрема Уряду Польщі, які у такий складний для України час надають підтримку нашим біженцям та долучаються до розміщення ВПО на території України.

Модульне містечко складається з 4 моноблоків по 40 модулів кожен. Воно містить житлові та санітарні модулі (туалет/душ), пральні, столові, ігрові та адміністративні модулі. Містечко має освітлення та опалення та повністю мебльовано. Це містечко, як і попередні, що встановлені у Львові, передані Урядом Польщі безкоштовно, включно з доставкою, збіркою та меблями.

01.06.2022 - 15:05 | Переглядів: 2778
Перше модульне містечко на Київщині відкрили у Бородянці

Приєднані зображення:

Теги:

соціальні послуги міжнародна підтримка Олексій Чернишов

Область:

Київська область

Громади:

Бородянська територіальна громада

Джерело:

Мінрегіон

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...