Названо переможця конкурсу “Наша громада”. Хто отримає 500 000 гривень

30 вересня у студії ICTV відбулася церемонія нагородження переможця конкурсу “Наша громада”.

 

 

Всі учасники показали високий рівень налаштованості, тож вони можуть пишатися собою. Їхні пропозиції та проєкти допоможуть українцям і покажуть, чому реформа з децентралізації є важливою, і яку користь вона може принести Україні. Кажуть, коли квітне громада, то квітне Україна. Саме тому уряд США в особі USAID допомагає і підтримує реформу з децентралізації. Протягом останніх років ми в рамках проєкту “Децентралізація приносить кращі результати (DOBRE)” співпрацювали зі ста місцевими громадами в десяти областях України. Не важливо, хто став переможцем, переможцями стали всі громади, і я сподіваюсь, що вони і надалі будуть агентами змін як в своїх громадах, так і в усій Україні, - розпочав свій виступ Джим Хоуп, директор місії USAID в Україні та Білорусі.

 

 

Протягом останнього місяця конкурсу журі переглядало детальні описи проєктів та обирало переможця конкурсу. За результатами голосування найбільшу кількість балів набрали 5 громад:

 

 

Я хочу подякувати всім, хто створював цей конкурс і брав у ньому участь. Треба розуміти, що всі досягнення, якими пишається наша країна відбуваються на рівні місцевих громад. Всі громади є переможцями, майже 300 громад подали заявки і це фантастичний результат, - долучився до церемонії та підтримав учасників Олександр Богуцький СЕО StarLightMedia.

 

 

Переможцем конкурсу та грошовий приз у розмірі 500 000 гривень отримала  Вознесенська громада Миколаївської області зі своїм проєктом “Компостуй - громаду гуртуй!”.

Вознесенська громада подала на конкурс ідею проєкту ефективної організації системи сортування сміття та поводження з відходами. Побутові відходи планують перетворити на сировину для виготовлення добрив. Така практика поводження з біовідходами дозволить до 40% скоротити кількість сміття, що потрапляє на полігон, та знизити ризик виникнення пожеж. Метою проєкту є зменшення негативного впливу відходів на довкілля шляхом впровадження компостування.

 

 

Дуже вдячний усім! Ми зрозуміли сьогодні, що треба робити акцент на екологію та економіку. Ми вже працюємо над цим проєктом і вже роздали більше 70 компостерів людям, які наразі користуються ними, і ще хочемо придбати 214. Ми плануємо на ці кошти придбати 3 подрібнювачі для гілок, таким чином зможемо зменшити тариф на сміття для громади, - прокоментував свою перемогу Євген Величко, голова Вознесенської територіальної громади.

 

 

Я вітаю переможців, радила б їм придбати подрібнювачі українського виробництва, у Львові виробляють такі. Також я хочу сказати, що ми будемо надалі підтримувати проєкти інших громад. Наприклад, можу пообіцяти інформаційну підтримку Сосницькій громаді. Я дуже рада, що маленькі міста та села можуть змінюватися, ці зміни відбуваються завдяки таким людям, які є в наших громадах, - оголосила  з трибуни Олена Фроляк,  головна редакторка інформаційної служби телеканалу ICTV.

Усі 26 фіналістів отримали дипломи про участь у конкурсі від організаторів та журі.

 


Конкурс проводився телеканалами ICTV та СТБ спільно з Українським кризовим медіа-центром у рамках Програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). Метою конкурсу було підтримати активні та дієві громади, розповісти на національному рівні про місцеві досягнення і зміни у селах та малих містах, показати успішні ініціативи та фінансово підтримати обрану громаду у реалізації проєкту. Конкурс дав змогу громадам проявити себе та показав успішність децентралізації.

 

 

 

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...