У Дівичківській громаді відкрили сучасний ЦНАП

14 травня відбулося урочисте відкриття ЦНАП Дівичківської громади, який було створено за допомогою Програми «U-LEAD з Європою».


Привітати громаду з відкриттям ЦНАП завітали В’ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій України, Ксав'є Камю, Керівник відділу програм допомоги «Належне управління та верховенство права» Представництва ЄС в Україні, Луїз Морсінг, заступниця Голови Місії, Перший Секретар Посольства Швеції в Україні, Сусанна Делланс, директор Програми «U-LEAD з Європою» від Sida.

«Ефективне, прозоре та стале надання публічних послуг громадянам та бізнесу є одним із пріоритетів підтримки ЄС Україні. Тому я радий, що в Дівичкивській громаді за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», що фінансується ЄС, було відкрито Центр надання адміністративних послуг. Наявність громадської приймальні у ЦНАП, де мешканці можуть зустрічатися та обговорювати місцеві проблеми, а також спілкуватися з владою, сприятиме залученню населення до життя громади. Це зміцнить довіру до місцевої влади та створить позитивне середовище для сильної місцевої демократії», – зазначив Ксав’є Камю, керівник першого відділу програм зовнішньої допомоги "Належне управління та верховенство права" Представництва ЄС в Україні.

 

 

ЦНАП інтегрував максимальну кількість державних та місцевих послуг, які можна отримати у комфортних умовах у сучасному приміщенні. Більше 5 тисяч мешканців громади тепер мають єдиний центр для спілкування з владою.

«Тільки минулого року українці отримали 14 млн послуг у ЦНАП. Ми прагнемо, щоб їх якість перевищувала усі очікування, адже зараз ЦНАП — ключова точка доступу громадян до публічних послуг», — зазначила заступниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська.

135 послуг надають мешканцям та бізнесу 6 працівників ЦНАП, які пройшли навчання від експертів Програми U-LEAD. У ЦНАП облаштована громадська приймальня та місце для отримування відвідувачами електронних послуг.

«Належний ЦНАП - це не лише єдина точка для спілкування мешканців з владою, а й центр прийняття рішень, спрямованих на розвиток громади. Адже децентралізація також означає, що кожен громадянин України бере участь в управлінні місцевими справами своєї громади. У ЦНАП Дівичківської громади створено громадську приймальню, де варто проводити такі обговорення та приймати спільні рішення», – зазначив заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

 

 

Окрім комплексної інституційної допомоги, Програма допомогла громаді облаштувати меблями, технікою та програмним забезпеченням сім робочих місць основного офісу ЦНАП, а також віддалене робоче місце у селі Веселе.

«Добробут кожної української жінки та чоловіка, хлопчика та дівчинки є головною метою підтримки Швецією реформи децентралізації в Україні. І ми раді співпрацювати з Україною у створенні сервісної держави, що має надійні та прозорі установи, яким громадяни довіряють і де життєво важливі рішення, що визначають якість життя, ухвалюються разом з громадянами. Тому ми пишаємося тим, що зробили внесок і є частиною «U-LEAD з Європою» — програми, у якій ми тісно співпрацюємо з громадами для поліпшення якості адміністративних послуг», – додала Луїз Морсінг, заступниця Голови Місії, Перший Секретар Посольства Швеції в Україні.

 

 

Всі працівники ЦНАП пройшли навчання, розроблене експертами Програми «U-LEAD з Європою»: п’ять тематичних модулів щодо ролі органів місцевого самоврядування в обслуговуванні громади, порядку надання окремих груп адмінпослуг, ділової етики, гендерних питань.

Олександр Слюсар, голова Дівичківської громади, зазначив: «Ми пишаємося співпрацею з донорською спільнотою, проєктами Європейського Союзу, які допомагають нашій громаді ставати сильнішою та ефективнішою, покращувати якість життя мешканців. Маємо амбітні плани та впевнені, що ми на правильному шляху».

 

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги В'ячеслав Негода

Область:

Київська область

Громади:

Дівичківська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

21 березня 2024

У двох громадах Харківщини відкрили Центри життєстійкості

У двох громадах Харківщини відкрили Центри...

Валківська та Кегичівська громади першими на Харківщині відкрили Центри життєстійкості для своїх мешканців. Відтепер...

21 березня 2024

Сприяти мобілізації, але не роздавати повістки: інтерв’ю зі старостою

Сприяти мобілізації, але не роздавати повістки:...

Як старості вибудувати роботу з жителями громади, завоювати їхню довіру і не зрадити очікування. Автор: Євген...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

07 березня 2024

Як Мостиська громада залучає мешканців до цивільного захисту

Як Мостиська громада залучає мешканців до...

Мостиська громада, що на Львівшині, за допомогою міжнародних партнерів створила добровільну пожежну команду у селі...