У Фастівській громаді відкрили модернізований ЦНАП

 

14 травня у Фастівській громаді на Київщині відкрився модернізований Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП).


Привітати громаду з відкриттям ЦНАП завітали В’ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій України, Людмила Рабчинська, заступниця Міністра цифрової трансформації України, Ксав'є Камю, Керівник відділу програм допомоги «Належне управління та верховенство права» Представництва ЄС в Україні, Василь Володін, голова Київської обласної державної адміністрації, Луїз Морсінг, заступниця Голови Місії, Перший Секретар Посольства Швеції в Україні, Сусанна Делланс, директор Програми «U-LEAD з Європою» від Sida.

«Доступ до державних сервісів у сучасному, цифровому та прозорому форматі є вирішальним для якості життя та привабливості громад. Тому я пишаюся тим, що за підтримки програми U-LEAD, яка фінансується ЄС, у Фастівській громаді відкрився Центр надання адміністративних послуг. Належні ЦНАП, вільні від корупції, сприятимуть зміцненню довіри до місцевої влади та створять позитивне середовище для міцної місцевої демократії, розширення можливостей мешканців та процвітання громад», – підкреслив Ксав’є Камю, керівник відділу програм зовнішньої допомоги "Належне управління та верховенство права" Представництва ЄС в Україні.

 

 

Завдяки комплексній інституційній підтримці Програми ЄС «U-LEAD з Європою» центр інтегрував широкий перелік сервісів і надаватиме 65 тисячам мешканців громади 248 послуг, включно з найнеобхіднішими: соціальні, земельні, послуги ДРАЦС, реєстрація місця проживання, бізнесу та нерухомості.

«З кожним новим належним ЦНАП наша область стає на крок ближчою до налагодження ефективної системи надання послуг. Якісні послуги доступні для кожного є одним з пріоритетів, над яким працює наша команда. Ми вдячні міжнародним партнерам за підтримку у покращенні якості надання адміністративних послуг для населення, адже за підтримки U-LEAD в області створюються 19 ЦНАП», – прокоментував голова Київської облдержадміністрації Василь Володін.

 

 

«Головним завданням в процесі децентралізації завжди було формування спроможних громад, які зможуть забезпечити надання доступних і якісних послуг. Належний ЦНАП у громаді – це показник правильного вектору зусиль місцевої влади, важливий крок на шляху до стійкого розвитку та зростання рівня спроможності. Від імені Міністерства розвитку громад та територій України я вітаю Фастівську громаду з сьогоднішньою важливою подією та бажаю продовжувати обраний шлях розвитку», – зазначив заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

 

 

Програма спільно з громадою облаштували меблями, технікою та програмним забезпеченням 24 робочих місця ЦНАП, включно з місцем для самообслуговування, де мешканці можуть отримувати електронні послуги. Також у ЦНАП встановлена електронна система керування чергою.

“Сьогодні українці можуть отримати адмінпослуги в понад 1821 точці доступу. Ми плануємо до 2024 року розширити мережу ЦНАП до 3867 точок. Кожен зможе отримати якісні державні послуги, незалежно від того, де мешкає, — у місті-мільйоннику чи маленькій територіальній громаді. Мінцифра працює над тим, щоб збільшити середню кількість послуг, які надають у ЦНАП, — зі 105 до 400-800. Це дозволить українцям отримувати в єдиному просторі всі необхідні послуги протягом життя”, - зазначила заступниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська.

 

 

Фастівська громада самостійно зробила капітальний ремонт приміщення за дизайн-проєктом Програми, облаштувала ЦНАП для потреб людей з інвалідністю. В приміщенні ЦНАП з’явився дитячий куточок та громадська приймальня. Всі співробітники ЦНАП пройшли навчання з підвищення кваліфікації, спеціально розроблене українськими, шведськими та естонськими експертами Програми.

«Швеція та Європейський Союз вже довгий час є надійними партнерами України в її реформаторських зусиллях. Програма «U-LEAD з Європою» — прекрасний приклад плідної співпраці між Україною та ЄС. Програма підтримує створення 484 належних Центрів надання адміністративних послуг по всій Україні та понад 1300 точок доступу до адмінпослуг, які наближають їх до мешканців громад. Ми дякуємо Фастівській громаді за ефективне партнерство та проактивну позицію», прокоментувала Луїз Морсінг, Заступниця Голови Місії, Перший Секретар Посольства Швеції в Україні.

Михайло Нетяжук, голова Фастівської громади, висловив подяку партнерам: «Завдяки співпраці з Програмою наша громада модернізувала центр надання адміністративних послуг та зробила його сучасним та комфортним, де жителі зможуть отримати послуги якісно та зручно. Я впевнений, що наша громада продемонструє чудові результати і ми продовжимо плідну співпрацю з партнерами».

 

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги В'ячеслав Негода

Область:

Київська область

Громади:

Фастівська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

07 березня 2024

Як Мостиська громада залучає мешканців до цивільного захисту

Як Мостиська громада залучає мешканців до...

Мостиська громада, що на Львівшині, за допомогою міжнародних партнерів створила добровільну пожежну команду у селі...

22 лютого 2024

«Мало – просто щось купити дітям. Їм треба голос». Як у Терешківській громаді працюють зі шкільним бюджетом

«Мало – просто щось купити дітям. Їм треба...

Авторка: Марія Булейко (Марковська) У 2018-му році до Терешківської сільської громади, що на Полтавщині, увійшли...

22 лютого 2024

«Треба вирішувати проблеми спільно, а успіхами ділитися з іншими». DECIDE розвиває співробітництво громад у сфері освіти

«Треба вирішувати проблеми спільно, а успіхами...

Швейцарсько-український проєкт DECIDE не тільки активізує життя громад, а ще й стимулює їх до створення спільних...