Володимир Гройсман закликав місцеві ради до максимально ефективного використання можливостей бюджетної децентралізації (+відео)

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман закликав представників місцевої влади максимально ефективно і відповідально використати можливості бюджетної децентралізації, передбаченої у Державному бюджеті на 2016 рік.

"Настав той час, коли ви отримаєте можливість і ресурси для вирішення найбільших нагальних проблем вашого села. Український Парламент врахував ці потреби", - заявив Голова Верховної Ради на підсумковій прес-конференції у п'ятницю.

Володимир Гройсман нагадав, що Парламент напередодні прийняв низку рішень, якими передав значні повноваження на місця та заклав передумови для збільшення надходжень до місцевих бюджетів.

Зокрема, Верховна Рада створила ефективний механізм добровільного об'єднання територіальних громад, на підтримку яких у бюджеті передбачено 1 мільярд гривень. "Це означає, що усі 159 громад отримають ці ресурси для вирішення найбільш нагальних проблем", - наголосив Володимир Гройсман.

Окрім того, у Державному бюджеті України на 2016 рік вдалося відстояти фінансову децентралізацію, а "у деяких питаннях навіть покращити її параметри", зазначив Голова Парламенту.

Також було збільшено єдиний фіксований сільськогосподарський податок, доходи від якого надходитимуть до сільських бюджетів, зауважив Керівник Верховної Ради.

"(Ці кошти) дозволять вирішувати ті питання, які, напевно, ви десятки років не вирішували, а ходили з розпростертою рукою до тих чи інших господарств і просили. Цей час залишився в минулому", - зазначив В. Гройсман, звертаючись до сільських мешканців та керівників сільських рад.

"Закликаю не тільки до реалізації цих коштів, а закликаю вас до максимальної відповідальності, максимальної віддачі. Мені дуже хотілося б, щоб мешканці, які довірили вам очолювати сільські ради, відчули ваш професійний підхід до цього питання", - наголосив Голова Парламенту. 

30.12.2015 - 11:23 | Переглядів: 18176
Володимир Гройсман закликав місцеві ради до максимально ефективного використання можливостей бюджетної децентралізації (+відео)

Відео:

Теги:

Володимир Гройсман бюджет Держбюджет2016

Джерело:

Прес-секретар Голови Верховної Ради України

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...