«U-LEAD з Європою» будує у Нових Санжарах ЦНАП за шведським проєктом

6 серпня 2020 року в Новосанжарській ОТГ на Полтавщині був підписаний Меморандум про співпрацю громади та Програми ЄС «U-LEAD з Європою» щодо створення нової будівлі Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Будівництво ЦНАП завершиться до кінця 2020 року, а для відвідувачів ЦНАП почне працювати у лютому 2021 року. Вартість будівництва майже 6,5 мільйонів гривень, з яких 20% фінансує громада у 2020 та 2021 роках. Крім того, Програма ЄС «U-LEAD з Європою» забезпечить новий ЦНАП меблями, технікою, електронною системою керування чергою, програмним забезпеченням, а також надасть інституційну підтримку у створенні спільного ЦНАП та навчанні працівників.

У новій будівлі ЦНАП буде облаштовано 11 робочих місць і будуть надаватися понад 150 послуг, включно з реєстрацією місця проживання, бізнесу, нерухомості, актів цивільного стану, послугами соціального характеру, пенсійними та іншими послугами, необхідними для мешканців громади та району. Також у ЦНАП буде передбачене місце для встановлення паспортної станції. Всі співробітники ЦНАП пройдуть навчання, розроблене шведсько-українськими експертами Програми «U-LEAD з Європою».

Візуалізація будівлі майбутнього ЦНАП: https://youtu.be/sjYgcLET3Rc.

Людмила Рабчинська, заступник Міністра цифрової трансформації з розвитку публічних послуг, була присутня на підписанні Меморандуму й наголосила: «Рівний доступ громадян до якісного обслуговування — головний пріоритет нашої роботи. Саме тому розвиток мережі ЦНАП повинен бути невпинним. Круто, що вже в 2021 році новостворений ЦНАП почне обслуговувати громадян — і матиме можливість надавати послуги мешканцям не лише Новосанжарської ОТГ, а й інших громад».

Проєкт будівлі ЦНАП розроблений провідним шведським архітектурним бюро Claesson Koivisto Rune й адаптований для Новосанжарської громади українськими та шведськими експертами. В основі просторового рішення образ традиційної української архітектури. У будівлі передбачені необхідні умови, щоб забезпечити доступність для всіх груп людей, її обладнано пандусом, сповивальним столиком та дитячим куточком. Структурна простота й логіка розташувань приміщень у будівлі в майбутньому може бути легко адаптована під інші завдання в залежності від соціального запиту та вимог часу.

Новосанжарський ЦНАП спроєктовано з використанням енергоефективних технологій, що дозволять йому отримати клас С/В енергоефективності. Для цього використовуються сучасні ішення: енергоефективні віконні системи, утеплення стін і стелі, централізована система вентиляції та кондиціонування, тепловий насос.

Сусанна Делланс, директор Програми «U-LEAD з Європою» від Sida (Шведське агентство міжнародного розвитку), зазначила: «Якісні та доступні послуги –  один із ключових критеріїв спроможності влади. Важливо, щоби послуги надавалися у комфортних умовах та у прозорому форматі. ЦНАП у Нових Санжарах – вже третій ЦНАП, який ми будуємо з нуля в Україні. І всі будівельні проєкти з максимальною деталізацією, необхідною для будівництва або адаптації будівлі, доступні для використання органами місцевого самоврядування. Водночас, ми постійно повторюємо, що найголовніше у ЦНАП – це послуги».

Інна Коба, голова Новосанжарської ОТГ подякувала партнерам: «Ми надзвичайно вдячні нашим партнерам, Програмі U-LEAD, за всебічну підтримку нашої громади. Коли ми зрозуміли, що не зможемо виконати взяті зобов’язання щодо забезпечення належного приміщення для ЦНАП, а тому вибуваємо з числа партнерів Програми, нас не залишили в біді та запропонували рішення, яке перевищило всі наші очікування. Новий ЦНАП стане символом перетворень для нашої громади, а також натхненням для розвитку та нових проєктів».

Загалом, 18 громад Полтавської області отримують підтримку Програми «U-LEAD з Європою» зі створення та модернізації ЦНАП.

06.08.2020 - 17:47 | Переглядів: 8865
«U-LEAD з Європою» будує у Нових Санжарах ЦНАП за шведським проєктом

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги

Область:

Полтавська область

Громади:

Новосанжарська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

07 березня 2024

Як Мостиська громада залучає мешканців до цивільного захисту

Як Мостиська громада залучає мешканців до...

Мостиська громада, що на Львівшині, за допомогою міжнародних партнерів створила добровільну пожежну команду у селі...

22 лютого 2024

«Мало – просто щось купити дітям. Їм треба голос». Як у Терешківській громаді працюють зі шкільним бюджетом

«Мало – просто щось купити дітям. Їм треба...

Авторка: Марія Булейко (Марковська) У 2018-му році до Терешківської сільської громади, що на Полтавщині, увійшли...

22 лютого 2024

«Треба вирішувати проблеми спільно, а успіхами ділитися з іншими». DECIDE розвиває співробітництво громад у сфері освіти

«Треба вирішувати проблеми спільно, а успіхами...

Швейцарсько-український проєкт DECIDE не тільки активізує життя громад, а ще й стимулює їх до створення спільних...