Як ЦНАП повертаються до звичного формату роботи – підсумки обговорення

Більше 350 представників громад, районних та обласних адміністрацій з усієї України долучилися до конференції, присвяченої стратегії виходу з карантину для ЦНАП, адже пандемія черговий раз довела необхідність створення в громаді єдиної інституції, де надаються всі публічні державні та муніципальні послуги.

Під час конференції було проведено бліц-опитування, щодо повернення ЦНАП до звичного формату роботи. З-понад 160 опитаних лише 1% поки що не планують цього робити.

Учасники також обговорювали проєкт рекомендацій виходу з карантину для ОМС та центральних органів влади. Коментарі до цього документу приймаються до 19 травня за адресою vasyl.sehin@ulead.org.ua

Наталія Старостенко, керівник сектору місцевого розвитку Представництва ЄС в Україні, під час звернення до учасників конференції, наголосила, що Європейський Союз продовжує всебічно підтримувати Україну та реформу децентралізації, та закцентувала на важливості стратегічного підходу для планування виходу з карантину у громадах.

Як зазначила Людмила Рабчинська, заступник Міністра цифрової трансформації України, за час карантину не було зафіксовано жодного випадку захворювання з причини того, щоб люди відвідували ЦНАП, та наголосила, що потрібно поступово та дуже виважено повертатися до звичного формату роботи.

Валентина Полтавець, виконавчий директор Асоціації ОТГ, ще раз звернула увагу, що пандемія показала справжній стан речей у багатьох сферах життєдіяльності країни та наголосила, що місцеве самоврядування, поряд з медиками, встало на передову боротьби з розповсюдженням вірусу.

«Враховуючи, що найголовніший критерій зараз – здоров’я персоналу та споживачів послуг, держава та органи місцевого самоврядування повинні намагатися надавати доступ до найширшого переліку послуг, у зручний для громадян спосіб. Адже від можливості їх отримання залежить реалізація прав і свобод громадян, а також умови для ведення бізнесу. І саме концепція ЦНАП – як простору, де в одному місті локалізовані всі необхідні державні послуги, є зараз як ніколи актуальна та витребувана», зазначила Сусанна Делланс, директор Програми «U-LEAD з Європою» від Sida, під час вітального слова до учасників.

Посилання на трансляцію конференції

Презентація результатів групових обговорень

Теги:

коронавірус адміністративні послуги

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...