Поліцейські офіцери ОТГ допомагають громадам і словом, і ділом

Рівненщина стала п’ятим регіоном України, де запроваджено проєкт «Поліцейський офіцер громади». У його рамках ще минулоріч 27 ОТГ області уклали Меморандум про співпрацю з поліцією. 30 поліцейських пройшли навчання і вже приступили до виконання своїх службових обов’язків безпосередньо у громадах.

Основна мета проєкту  – забезпечити кожну територіальну громаду  офіцером, який  там буде жити й працювати.  

Оскільки поліцейський  стане повноправним представником своєї громади, яка бере на себе частину фінансової підтримки його роботи, то й звітуватиме він не тільки перед керівництвом, але й перед мешканцями ОТГ.

 І досить швидко на Рівненщині поліцейські офіцери вже довели, що необхідні громадам.

 «Хочу подякувати нашим поліцейським офіцерам громади. За короткий час роботи вони вже показали свою високу ефективність. Менше ніж за два тижні розкрито ряд злочинів, серед яких незаконне заволодіння чужим майном. Складено 4 протоколи на паліїв сухої трави, а також зупинено незаконну діяльність з вирубки лісу. Окрім цього, поліцейські постійно працюють для недопущення поширення вірусу, проводять профілактичні бесіди та контролюють дотримання правил карантину», - розповідає голова Корнинської ОТГ Роман Горбатюк-Василейко.

А ось короткі повідомлення зі стрічки новин офіційного сайту Національної поліції України:

«Вчора, шостого квітня, поліцейські офіцери громади допомогли добровольцям місцевої пожежно-рятувальної команди локалізували пожежу на території Малолюбашанської ОТГ. Там, поблизу АЗС зайнялася суха трава».

«У селі Острів Мирогощанської ОТГ до відповідальності буде притягнутий 53-річний місцевий житель, якого сьогодні, сьомого квітня, викрив поліцейський на підпалі сухої трави». 

«Поліцейські офіцери Шпанівської ОТГ  склали адміністративний протокол відносно 59-річного жителя села Великий Олексин, який  запалив листя, щоб не прибирати його.  … А у селі Жадень, що на території Миляцької об’єднаної територіальної громади, за аналогічні дії поліцейський склав адміністративний протокол відносно 53-річного місцевого жителя». 

«На Дубровиччині неподалік села Рудня, що входить до складу Висоцької ОТГ, поліцейський офіцер громади виявив 59-річного чоловіка, який підпалив суху траву в канаві біля городу».

На думку керівника Рівненського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Руслана Сивого,  проєкт є успішним і має бути продовжений.

«Ми часто спілкуємось з головами ОТГ Рівненщини під час різноманітних онлайн заходів, і я ще не чув негативу на поліцейського офіцера громади. Навпаки, багато новостворених об’єднаних громад хочуть і собі мати такого помічника в їхній роботі і готові, відповідно, надати приміщення, забезпечити оргтехнікою тощо», - розповів він.

І продовження є. Нещодавно  Головним Управлінням Національної Поліції в Рівненській області підписано меморандум про співпрацю та партнерство з Вараською міською та Вирівською сільською ОТГ. У поліції оголосили конкурсний відбір майбутніх поліцейських офіцерів громади.

24.04.2020 - 15:37 | Переглядів: 10908

Приєднані зображення:

Теги:

безпека поліція

Область:

Рівненська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...