Децентралізацію можливо завершити до місцевих виборів, - Олександр Корнієнко

Децентралізації влади можливо завершити до місцевих виборів. Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" сказав голова партії "Слуга народу", перший заступник голови однойменної фракції у Верховній Раді Олександр Корнієнко.

"Так, у нас є план. Можна за дві сесії встигнути, якщо планувати на початку четвертої сесії 3-4 вересня голосувати 300 (300 голосів за законопроект "Про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади" - ІФ). Четверта сесія якраз дуже вдало розпочинається - першого вересня, а виборчий процес (на місцевих виборах - ІФ) розпочинається п'ятого вересня", - сказав Корнієнко в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, у найближчі два тижні в регіонах буде проведено обговорення законопроекту "Про внесення змін до Конституції про децентралізацію влади". Парламентарій розповів, що вони відбудуться у форматі, в якому обговорювалося питання про ринок землі - на невеликих форумах, по декілька сотень людей.

"Ці обговорення завершаться 25 лютого великим зібранням у Києві, де будуть представники асоціацій, мери, керівники місцевих органів влади, експерти всілякі, представники донорів. Після нього ми виходитимо на концепцію, потім - комісія з правової реформи, де все це фіналізується. Тобто приблизно наприкінці лютого - початку березня ми плануємо вийти на текст", - повідомив Корнієнко.

Він також розповів, що паралельно в уряді допрацьовують перспективні плани об'єднаних територіальних громад .

Корнієнко також нагадав, що наразі готується до другого читання законопроект №2653 про внесення змін до закону "Про місцеве самоврядування в Україні", після ухвалення якого Кабмін зможе внести новий проект адміністративного устрою країни, "в якому і відбудуться місцеві вибори".

Корнієнко також розповів, що основною причиною для відкликання президентом з Верховної Ради законопроекту №2598 "Про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади" стали заяви мерів, які не схвалювали реформу в такому вигляді".

"Було дві заяви мерів: один на першому етапі внесення, коли президент вперше вніс законопроект (13 грудня 2019 року - ІФ) - там було майже 150 підписантів, на другому етапі - (доопрацьований законопроект, внесений у ВР 27 грудня минулого року - ІФ) - тоді було вже майже 300 підписантів... Більшість із них - це мери, члени асоціації мерів, голови ОТГ і депутати ОТГ", - сказав Корнієнко.

 

14.02.2020 - 12:04 | Переглядів: 11490
Децентралізацію можливо завершити до місцевих виборів, - Олександр Корнієнко

Теги:

Конституція обговорення Олександр Корнієнко

Джерело:

"Інтерфакс-Україна"

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...