На Донеччині відкрили ще два Центри безпеки

У місті Білозерське та селищі Новодонецьке Добропільського району  розпочали роботу Центри безпеки громадян.


Центри безпеки збудовані за гроші обласного бюджету, будівництво та оснащення обійшлись в 9 млн грн кожний.

За повідомленням обласного управління ДСНС України, в кожному з Центрів безпеки працюватимуть 17 співробітників. Центр безпеки у Білозерському  обслуговуватиме сім  населених пунктів, де проживають майже 16,5 тис. жителів. Центр безпеки в Новодонецькому працюватиме на 20 населених пунктів із населенням майже 11,2 тис. жителів.

Загалом на території Донецької області відкрили вже 9 Центрів безпеки, в тому числі й на лінії зіткнення. Відкриття центрів відбувається відповідно до Меморандуму про співпрацю, підписаного між Донецькою облдержадміністрацією та Державною службою України з надзвичайних ситуацій.

Допомога територіальним громадам в організації діяльності в сфері публічної безпеки – один з головних пріоритетів роботи Донецького Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Серед напрацювань команди ЦРМС – видання методичних рекомендацій за цим напрямком.

За словами Максима Ткача, радника з питань децентралізації Донецького ЦРМС, держава все більше передає повноваження на місця, в ОТГ. Об’єднані  громади починають опікуватись питаннями публічної безпеки. Обидва населені пункти, місто Білозерське та селище Новодонецьке, стали адміністративними центрами ОТГ – громади пройшли процедуру об’єднання, але чекають від Центрвиборчкому на призначення перших виборів.

«У Донецькій області будівництво та оснащення Центрів безпеки відбувається за рахунок обласного бюджету. Громадам треба враховувати, що подальше їх утримання лягає на місцевий бюджет, - коментує Максим Ткач. - Беручи участь в інфраструктурних проектах за різними сферами, треба завжди пам’ятати, що держава допоможе на першому етапі, але в подальшому утримання таких об’єктів буде обов’язком органів місцевого самоврядування.  Серед інструментів, які стануть в пригоді при реалізації великих інфраструктурних проектів, може бути міжмуніципальне співробітництво, яке в Донецькій області  поки слабко розвинене».

28.03.2019 - 15:19 | Переглядів: 9411

Приєднані зображення:

Теги:

безпека Центри безпеки

Область:

Донецька область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...