Від децентралізації — до зірок

У селі Волоське, що входить до складу Новоолександрівської сільської ОТГ, поряд із будівлею місцевої школи споруджують «з нуля» великий триповерховий корпус. У ньому облаштують два спортивних і актових зали, кабінети природних наук із лабораторіями. Нині на повен хід йде будівництво першого поверху.

«Децентралізація дала поштовх стрімкому розвитку громад. Допомагаємо їм втілювати найважливіші проекти, — каже голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. — У Волоській школі не вистачає приміщень для навчальних занять. Там будуємо «з нуля» новий корпус. Аби діти гармонійно розвивалися, створюємо для них умови».

Як розповідають в територіальній громаді, Волоській школі — 80 років. У ній навчається майже 150 учнів. Два роки тому будівлю школи реконструювали за обласний кошт. Нині вона має сучасний вигляд і зовні, і всередині. Проте всіх проблем ремонт не розв’язав. У школі не вистачає приміщень. Немає теплих вбиралень — туалет лише на вулиці. Уроки фізкультури відбуваються в коридорі, шкільні свята — у фоє. Немає кабінетів фізики, хімії, біології. Замість лабораторних і практичних робіт — конспекти і презентації. Тому в селі вирішили, що найкраще рішення — побудувати ще один шкільний корпус. Що там буде — обговорювали всією громадою.

Найжвавіші дискусії відбувалися між самими школярами, каже староста Волоської ОТГ Андрій Пінчук. «Вартість проекту — понад 45 млн грн. Тому левову частку коштів на його втілення в життя виділила обласна влада, решту — сільрада, — зазначив староста. — Спасибі всім, хто взяв участь у реалізації цього проекту. З новим корпусом школа стане центром розвитку всієї громади. Там відбуваються сільські свята, працюють спортивні секції — і для дітей, і для дорослих». Новий корпус з’єднають переходом з основною будівлею. Зараз підрядники зводять каркас майбутньої будівлі. Працюють на першому поверсі — вмонтовують залізобетонні конструкції. «Сподіваємося, новий корпус ще більше прикрасить нашу чудову школу. Головне — нарешті в нас буде приміщення, якого чекали багато років», — розповідає директор школи Тетяна Басенко.

Найбільше учні мріють про актовий і спортивний зали. Дівчатка хочуть займатися танцями, хлопці — спортом. У новому корпусі буде два спортзали. Великий зал — для ігрових видів спорту, трохи менший — для занять бойовими мистецтвами. Облаштують роздягальні й душові. Планується використовувати нову спортивну базу і для занять туризмом. А ще — з’являться секції водних видів спорту. Школярі плаватимуть на байдарках — подорожуватимуть мальовничими околицями, адже село Волоське стоїть на березі Дніпра. У новому корпусі також облаштують кабінети природних наук, лабораторії, а на третьому поверсі буде своя обсерваторія.

21.02.2019 - 16:38 | Переглядів: 10909
Від децентралізації — до зірок

Теги:

кращі практики освіта освіта

Область:

Дніпропетровська область

Громади:

Новоолександрівська територіальна громада

Джерело:

День

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...