Ремонт доріг, спецтехніка та освітлення: як ОТГ Одещини використовують інфраструктурну субвенцію

Об’єднані територіальні громади Одеської області вже виконали проекти, що фінансуються за рахунок державної інфраструктурної субвенції, більше як на 60%. Про це повідомляє Одеський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, за попередньою інформацією, отриманою від ОТГ.

Майже повністю завершили роботи з обох проектів у Авангардівській ОТГ, де ремонтують дороги на загальну суму понад 1,5 млн грн. Використала кошти і Березівська ОТГ, де придбали прес для пластику (87,2 тис. грн.), трактор для комунального господарства (458 тис. грн) та причеп до нього (151 тис. грн).

Витратила субвенцію також Маяківська ОТГ, яка отримала понад 3 млн грн, на частину цих коштів придбала сміттєвоз, а на залишок коштів (125,8 тис. грн) у жовтні подала ще один проект – також на придбання спецтехніки.

Високий відсоток виконання проектів показує Великомихайлівська ОТГ, де реалізовують три проекти на суму понад 4 млн грн. У громаді вирішили витратити ці кошти на ремонт доріг, причому практично всі роботи вже виконали (ремонт ще триває на одній із вулиць центру громади).

Майже на 90% витратили кошти у Красносільській ОТГ, де 4,4 млн грн спрямовують на ремонт місцевої школи.

Понад 85% виконання проектів демонструє Куяльницька ОТГ, яка має отримати понад 13 млн грн субвенції. На ці кошти було розроблено 40 проектів, з яких 22 стосуються капітального ремонту мереж вуличного освітлення у населених пунктах (19 уже виконано, 3 – на стадії виконання); п’ять проектів – це капітальні ремонти у закладах освіти (по трьох роботи завершено, по двох ще тривають); п’ять проектів стосуються капітального ремонту доріг, 4 з яких уже виконано у повному обсязі; ще три проекти щодо ремонту водопровідних мереж також майже виконано. Крім того, завершено роботи з капітального ремонту сільського будинку культури, розпочато роботи з ремонту спортивного майданчика у с. Липецьке, закуплено трактор для комунального господарства та завершено капітальний ремонт спортивного залу Любомирського навчально-виховного комплексу. Також за кошти субвенції буде розроблено проектно-кошторисну документацію на капремонт будівлі Куяльницького центру культури і дозвілля.

16.11.2018 - 18:29 | Переглядів: 6205
Ремонт доріг, спецтехніка та освітлення: як ОТГ Одещини використовують інфраструктурну субвенцію

Теги:

субвенція 2018

Область:

Одеська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...