Учні Софіївської школи найближчим часом будуть займатися спортом на новому стадіоні

Дніпропетровська ОДА продовжує реконструкцію однієї з найбільших шкіл Софіївського району. На сьогодні вже практично готовий пришкільний стадіон і невдовзі на ньому розпочнуться уроки фізкультури. Новий спортоб’єкт – головна родзинка глобального оновлення, вважають у навчальному закладі. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко

Пришкільний стадіон майже готовий у Софіївській опорній школі. Підрядники уклали основу під стометрову бігову доріжку, баскетбольний і волейбольний майданчики, міні-футбольне поле. Тепер мають пошліфувати бетон та положити на поверхню професійне штучне покриття. Також уже встановили спортивне знаряддя.

«Можна сказати, повноцінного стадіону в нас ніколи не було. Тепер буде. Незабаром тут вже проводитимуть уроки фізкультури. Мабуть, це найбільший подарунок у цьому навчальному році для наших дітей», – розказала директорка Софіївської школи Римма Тиркба.

Реконструкція Софіївської школи триває п’ятий місяць поспіль. На найстарішій будівлі – початкових класів – підрядники замінили вікна, завершують ремонтувати покрівлю, утеплюють фасад. Всередині приміщення укріпили перекриття, настилають долівку, вирівнюють стіни, монтують опалення. Перекриття даху, заміна вікон, термомодернізація фасаду та цоколя – продовжуються роботи й на триповерховому корпусі, де навчаються старшокласники. До холодів будівельники мають оновити систему опалення.

«Коли нам сказали, що школу капітально ремонтуватимуть, емоції не можливо було передати словами. Однак найголовніше не зовнішній вид закладу, а якість навчання. Наші учні та вчителі завжди на висоті. А з ремонтом наша школа буде найперша в області», – переконана одинадцятикласниця Яна Величко.

Вирізнятиметься школа і яскравим фасадом. На думку психологів, різнобарвна будівля підвищує цікавість дітей до навчання. Зокрема, жовті, помаранчеві й червоні кольори активізують розумові здібності та покращують настрій, синій допомагає концентруватися, а відтінки зеленого знімають напругу й посилюють ефективність роботи.

У 2019-му оновлять шкільний спортзал та благоустроять прилеглу територію.

Серед інших позитивних тенденцій – у Софіївській школі прагнуть здобувати освіту все більше дітей. Зокрема, на кінець навчального року налічувалося майже 650 учнів, сьогодні їх – більше 700. Вперше за останні роки набрали чотири перші класи.

«У нашій школі відбуваються кардинальні зміни. І це приваблює учнів з інших шкіл. Приємно, що наш учнівський склад поповнюється», – розказав десятикласник Антон Таран.

 За кількістю учнів Софіївська школа – найбільша не лише в об’єднаній громаді, а й у районі.

27.09.2018 - 16:02 | Переглядів: 12614
Учні Софіївської школи найближчим часом будуть займатися спортом на новому стадіоні

Приєднані зображення:

Теги:

опорна школа освіта кращі практики освіта

Область:

Дніпропетровська область

Громади:

Софіївська селищна об’єднана територіальна громада Софіївська територіальна громада

Джерело:

Сайт Дніпропетровської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...