Семенівська ОТГ провела Глібовський фестиваль

Семенівська об’єднана територіальна громада вкотре довела, що вміє приємно дивувати. Цього разу на території Веселоподільського старостату відбувся яскравий обласний конкурс читців-гумористів «Свято веселої мудрості».

Саме в Веселому Подолі народився Леонід Глібов, класик української літератури. Майже тридцять років у цьому селі проходять Глібовські читання. Конкурс отримав нове дихання після створення Семенівської ОТГ. До речі, саме Веселий Поділ разом із ще трьома сусідніми сільрадами стали першими в Україні, які пройшли процедуру добровільного приєднання. «Семенівська ОТГ- це один з локомотивів реформи децентралізації на Полтавщині. Завзятість та системність роботи команди Людмили Милашевич вражає. Здобутки громади за три роки – то доказ вірності обраного шляху децентралізації», - говорить Ірина Балибіна, директор Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

Свято традиційно відкрила піснею у власному виконанні Людмила Милашевич, голова Семенівської ОТГ. На концертних майданчиках фестивалю цілий день виступали аматорські та професійні колективи з усієї області, змагалися у читанні глібовських байок талановиті діти. Атмосфера свята була на всій території місцевого парку: народні майстри з виробами, ятки з товарами, розваги для малечі, містечко «Чарка та шкварка» тощо.

Всі старостинські округи об’єднаної територіальної громади представили кожен свою експозицію, стилізувавши її під козацьку добу. Тут були: «Вереміївські плавні», «Липнягівський бульвар», «Степанівський узвіз», «Товстівський проспект», «Веселоподільська площа» та «Семенівська Січ». У театралізованій замальовці «Козаки пишуть листа турецькому султану» брали участь в.о. старост, члени виконкому ОТГ.

Цьогоріч на конкурсі читців-гумористів було 20 учасників. А серед почесних гостей були очільники департаментів ОДА, голови ОТГ Полтавщини, народний депутат України. «Я дуже рада, що наше свято, проведене в новому форматі, вдалося. Незважаючи на дощ, прийшло чимало гостей. Свято всім сподобалось, адже кожна сільська рада готувалась до свята від душі. А все що робиться від душі – справжнє», – резюмувала Людмила Милашевич.

10.09.2018 - 11:07 | Переглядів: 12529

Приєднані зображення:

Теги:

культура

Область:

Полтавська область

Громади:

Семенівська селищна об’єднана територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...