Семенівська ОТГ провела Глібовський фестиваль

Семенівська об’єднана територіальна громада вкотре довела, що вміє приємно дивувати. Цього разу на території Веселоподільського старостату відбувся яскравий обласний конкурс читців-гумористів «Свято веселої мудрості».

Саме в Веселому Подолі народився Леонід Глібов, класик української літератури. Майже тридцять років у цьому селі проходять Глібовські читання. Конкурс отримав нове дихання після створення Семенівської ОТГ. До речі, саме Веселий Поділ разом із ще трьома сусідніми сільрадами стали першими в Україні, які пройшли процедуру добровільного приєднання. «Семенівська ОТГ- це один з локомотивів реформи децентралізації на Полтавщині. Завзятість та системність роботи команди Людмили Милашевич вражає. Здобутки громади за три роки – то доказ вірності обраного шляху децентралізації», - говорить Ірина Балибіна, директор Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

Свято традиційно відкрила піснею у власному виконанні Людмила Милашевич, голова Семенівської ОТГ. На концертних майданчиках фестивалю цілий день виступали аматорські та професійні колективи з усієї області, змагалися у читанні глібовських байок талановиті діти. Атмосфера свята була на всій території місцевого парку: народні майстри з виробами, ятки з товарами, розваги для малечі, містечко «Чарка та шкварка» тощо.

Всі старостинські округи об’єднаної територіальної громади представили кожен свою експозицію, стилізувавши її під козацьку добу. Тут були: «Вереміївські плавні», «Липнягівський бульвар», «Степанівський узвіз», «Товстівський проспект», «Веселоподільська площа» та «Семенівська Січ». У театралізованій замальовці «Козаки пишуть листа турецькому султану» брали участь в.о. старост, члени виконкому ОТГ.

Цьогоріч на конкурсі читців-гумористів було 20 учасників. А серед почесних гостей були очільники департаментів ОДА, голови ОТГ Полтавщини, народний депутат України. «Я дуже рада, що наше свято, проведене в новому форматі, вдалося. Незважаючи на дощ, прийшло чимало гостей. Свято всім сподобалось, адже кожна сільська рада готувалась до свята від душі. А все що робиться від душі – справжнє», – резюмувала Людмила Милашевич.

10.09.2018 - 11:07 | Переглядів: 12552

Приєднані зображення:

Теги:

культура

Область:

Полтавська область

Громади:

Семенівська селищна об’єднана територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...