Гроші пішли за пацієнтами в чотирьох громадах Дніпропетровщини

В чотирьох громадах Дніпропетровської області - Широківська, Царичанська, Криничанська та Зеленодольська - медичні заклади вже отримали фінансування за договорами з Національною службою здоров’я. Про це повідомила експертка ЦРМС з муніципальних послуг Олена Гладка під час виїзного семінару «Впровадження медичних новацій в громадах», організованого Дніпропетровським Центром розвитку місцевого самоврядування.

"13 липня громади отримали на свої рахунки гроші відповідно до кількості укладених декларації за відповідними капітаційними ставками. Спільно з цими успішними громадами ми проводимо семінар, аби передати практичний досвід, максимально активізувати медичну реформу та підвищувати якість медичних послуг, що надаються в сільській місцевості", - говорить Олена Гладка. 

Як один з прикладів успішної приписної кампанії - Царичанська ОТГ, де за три місяці своїх лікарів обрали понад 6 тис. мешканців, тобто кожний другий.  Про успішне запровадження медичної реформи колегам з інших громад області розповіла керівниця Царичанського центру первинної медико-санітарної допомоги та сертифікований тренер Програми «U-LEAD з Європою» Наталія Дениско.

«Є два способи реалізації медичної реформи: прийняти на баланс центри медико-санітарної допомоги та зробити реорганізацію (автономізацію) комунальних закладів у комунальні некомерційні підприємства або створити медичні центри «з нуля». Таким шляхом у Дніпропетровській області пішли в Сурсько-Литовській та Криничанській ОТГ. Громада сама обирає власний оптимальний шлях», - говорять експерти.

Під час семінару фінансовий експерт ЦРМС Андрій Мужевський розповів про фінансування по-новому та навчив, як скласти фінансовий план закладу та розрахувати його спроможність. Досвідом реалізації реформи з колегами ділилися представники Сурсько-Литовської та Криничанської громад.

18.07.2018 - 09:10 | Переглядів: 11242
Гроші пішли за пацієнтами в чотирьох громадах Дніпропетровщини

Приєднані зображення:

Теги:

медицина

Область:

Дніпропетровська область

Громади:

Зеленодольська міська об’єднана територіальна громада Криничанська селищна об’єднана територіальна громада Царичанська селищна об’єднана територіальна громада Широківська селищна об’єднана територіальна громада Зеленодольська територіальна громада Криничанська територіальна громада Царичанська територіальна громада Широківська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...