Сімейні лікарі Одещини вивчали особливості комунікації з пацієнтами та сучасні методи лікарської практики

12 червня відбувся перший тренінг у рамках проекту «Майстерня успішного лікаря», який організували Одеський Центр розвитку місцевого самоврядування, департамент охорони здоров’я Одеської облдержадміністрації, Центр здоров’я та комунікацій і Академія сімейної медицини України.

Метою заходу, учасниками якого переважно були сімейні лікарі Одещини, стала актуалізація різноманітних навичок у практиці лікаря первинної ланки задля ефективного використання часу і зусиль лікаря та залучення якомога більшої кількості пацієнтів, які у рамках медичної реформи наразі продовжують обирати сімейних лікарів.

«Одеський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений у рамках Програми «U-LEAD з Європою», надає експертну і консультаційну підтримку з питань впровадження децентралізації і секторальних реформ в Україні. Реформа системи охорони здоров’я є однією з найважливіших у нашій державі, тож ЦРМС постійно залучається до всебічної підтримки подібних заходів. Сьогодні було обрано цікавий формат: крім панельних дискусій, будуть проведені паралельно чотири майстер-класи для вас як фахівців, запропоновано до вашої уваги нові розробки та медичні інструменти. Тож ми сподіваємося на плідну роботу і як підвищення рівня кваліфікації сімейних лікарів в Одеській області, так і залучення на ці посади молодих спеціалістів», - зазначила у вступному слові Євгенія Генова, радник з питань комунікації Одеського ЦРМС.

Як розповіла головний лікар Центру здоров’я та комунікації Оксана Пастернак, сьогодні в області працює більше ніж 1000 сімейних лікарів, однак переважно це фахівці пенсійного або передпенсійного віку. Є питання і до кваліфікаційного рівня. «Думаю, ви всі добре пам’ятаєте, як починалася ця реформа колись, як лікарі проходили перепідготовку, отримали відповідні документи, але не отримали повних і всебічних знань. Наше завдання сьогодні – не лише сертифікувати вас, а й дати знання, навички, вміння, практичні поради», - пояснила вона.

Учасники обговорили питання комунікації між лікарем і пацієнтом, умови успішної загальної медичної практики, а також відвідали майстер-класи з діагностики і лікування. На завершення лікарі отримали сертифікати про проходження першого тренінгу із запланованої серії, що складається з чотирьох інтерактивних майстерень.    

13.06.2018 - 09:00 | Переглядів: 12524
Сімейні лікарі Одещини вивчали особливості комунікації з пацієнтами та сучасні методи лікарської практики

Приєднані зображення:

Теги:

медицина

Область:

Одеська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...