В Полонській ОТГ відкрили перший на Хмельниччині енергоефективний ЦНАП

25 квітня в Полонській ОТГ Хмельницької області за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» відкрився новий ЦНАП, створений з «нуля» за чотири місяці. При будівництві Центру використовувались енергоефективні технології, які дозволять громаді економити майже 50% енергії, яку витрачають на обігрів звичайні адмінприміщення.

Новий ЦНАП Полонської ОТГ є спільним для жителів громади та району.

Полонський ЦНАП збудований з SIP-панелей з додатковим утепленням стелі та підлоги. В центрі працює електричний котел невеликої потужності, який оптимально підходить до параметрів будівлі, та встановлена автоматична вентиляція з елементами рекуперації. При будівництві центру використовувались натуральні еко-матеріали з антисептичним покриттям. В ЦНАП облаштовано 12 робочих місць адміністраторів, які будуть надавати 150 видів адміністративних послуг для більш ніж 43 000 громадян. Орієнтовна вартість будівництва та облаштування ЦНАП – 3,8 млн грн, близько 10% від цієї суми профінансувала громада.

Центр створено за європейськими стандартами якісних адмінпослуг та енергоефективності. Допомогу в розробці сучасного дизайну, будівництві, інституційному створенні ЦНАП, а також в оснащенні центру технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням та меблями громаді надала Програма «U-LEAD з Європою».  

Геннадій Зубко, Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України: «В умовах децентралізації, найголовніше завдання - наблизити до людини найнеобхідніші послуги і зробити їх якісними. Створення сучасних ЦНАПів по всій Україні за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» якраз спрямоване саме на це. Наша спільна з міжнародними партнерами мета - зробити адміністративну послугу сучасним сервісом, зручним, швидким, прозорим і доступним абсолютно для всіх,  незалежно від місця проживання».

Яніс Аізсалніекс, координатор сектору з децентралізації Представництва ЄС в Україні: «Європейський Союз пишається тим, що підтримує об'єднані територіальні громади в Україні шляхом створення нових Центрів надання адміністративних послуг. Цей центр тут, у Полонному та 600 інших центрах, які отримають підтримку ЄС в майбутньому, буде сприяти створенню більш прозорих, підзвітних та чутливих до потреб населення місцевих органів влади в Україні».

Франц Скримський, голова Полонської ОТГ: «Завдяки співпраці з програмою в громаді з’явився новенький ЦНАП, і тепер наші мешканці зможуть отримувати послуги в комфортних умовах швидко та якісно. До того ж, завдяки енергоефективним технологіям, ми будемо заощаджувати бюджетні кошти на утримання центру. Я також вдячний партнерам за навчання  адміністраторів ЦНАП, адже ми отримали справді компетентних та професійних фахівців для обслуговування громадян».

«Цим відкриттям ми завершуємо Початкову фазу, в рамках якої в ОТГ України почали працювати 26 ЦНАП, і переходимо до Фази впровадження, під час якої найкращі практики початкової фази будуть застосовані до всіх ЦНАП, що відкриються чи покращать роботу за допомогою нашої програми. Це приблизно 600 Центрів до кінця 2020 року», зазначила Сусанна Делланс, керівник з напряму покращення якості адміністративних послуг Програми «U-LEAD з Європою».

Напередодні відкриття в громаді були проведені заходи з інформування жителів про особливості роботи ЦНАП, його переваги, права та обов’язки працівників та споживачів. Центр доступний для людей з інвалідністю. В приміщенні обладнаний дитячий куточок.

25.04.2018 - 14:32 | Переглядів: 17204
В Полонській ОТГ відкрили перший на Хмельниччині енергоефективний ЦНАП

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги

Область:

Хмельницька область

Громади:

Полонська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

21 березня 2024

У двох громадах Харківщини відкрили Центри життєстійкості

У двох громадах Харківщини відкрили Центри...

Валківська та Кегичівська громади першими на Харківщині відкрили Центри життєстійкості для своїх мешканців. Відтепер...

21 березня 2024

Сприяти мобілізації, але не роздавати повістки: інтерв’ю зі старостою

Сприяти мобілізації, але не роздавати повістки:...

Як старості вибудувати роботу з жителями громади, завоювати їхню довіру і не зрадити очікування. Автор: Євген...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

07 березня 2024

Як Мостиська громада залучає мешканців до цивільного захисту

Як Мостиська громада залучає мешканців до...

Мостиська громада, що на Львівшині, за допомогою міжнародних партнерів створила добровільну пожежну команду у селі...