У Кочубеївській ОТГ розпочав роботу модернізований Центр надання адміністративних послуг

20 березня в селі Кочубеївка, Херсонської області, відкрився сучасний ЦНАП, який  надаватиме мешканцям громади більше 100 видів адміністративних послуг, включно з найнеобхіднішими в ОТГ: реєстрація жителів, нотаріальні послуги, соціальні та пенсійні послуги, земельні послуги, послуги місцевого значення, реєстрація бізнесу та нерухомості та, навіть, паспортні послуги.

До створення Центру долучилися українські та шведські експерти Програми «U-LEAD з Європою», яка надала допомогу в інституційному оновленні ЦНАП, реконструкції інтер’єру приміщення, а також в оснащенні центру меблями та сучасною технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням. Варто відзначити, що громада самостійно придбала паспортне обладнання, яке встановлено в новому приміщенні Центру.

Кочубеївський ЦНАП став ще одним прикладом ефективного партнерства між громадою та міжнародною донорською програмою. Спеціалісти ЦНАП пройшли навчальні тренінги для підвищення кваліфікації спеціально розроблені в рамках програми.

Сусанна Делланс, керівник початкової фази з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою»: «Завдяки реформі децентралізації, громади отримують більше можливостей, а разом з тим і відповідальності у своєму розвитку. Надання якісних адміністративних послуг для мешканців є одним з ключових завдань влади на місцях. Ми дуже раді, що Кочубеївська громада долучилася до нашої Програми і вітаємо її жителів з відкриттям оновленого Центру. Я впевнена, що відтепер мешканці громади отримуватимуть тільки якісні адміністративні послуги в комфортних умовах».

Іван Дударь, голова Кочубеївської ОТГ, висловив подяку партнерам із Програми «U-LEAD з Європою»: «Ми дуже раді, що саме наша громада отримала чудову можливість долучитися до Програми, завдяки якій ми відкрили сучасний та комфортний центр надання адміністративних послуг. Ми щиро вдячні шведським та українським експертам Програми, адже тепер, завдяки кращим європейським практикам, ми зможемо якісно підвищити рівень надання адміністративних послуг жителям».

Напередодні відкриття в громаді були проведені заходи з інформування жителів про особливості роботи ЦНАП, його переваги, права та обов’язки працівників та споживачів послуг. Центр доступний для людей з інвалідністю. В приміщенні обладнаний дитячий куточок.

Нагадаємо, що в рамках початкової фази з покращення якості надання адмінпослуг Програми «U-LEAD з Європою» заплановане відкриття 26 ЦНАП в ОТГ України. Найкращі практики, які зараз напрацьовуються та впроваджуються в пілотних громадах, будуть застосовані до всіх ЦНАП, що відкриються чи покращать роботу в рамках наступної фази. Це приблизно 600 Центрів до кінця 2020 року.

20.03.2018 - 11:08 | Переглядів: 15749
У Кочубеївській ОТГ розпочав роботу модернізований Центр надання адміністративних послуг

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги

Область:

Херсонська область

Громади:

Кочубеївська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

21 березня 2024

У двох громадах Харківщини відкрили Центри життєстійкості

У двох громадах Харківщини відкрили Центри...

Валківська та Кегичівська громади першими на Харківщині відкрили Центри життєстійкості для своїх мешканців. Відтепер...

21 березня 2024

Сприяти мобілізації, але не роздавати повістки: інтерв’ю зі старостою

Сприяти мобілізації, але не роздавати повістки:...

Як старості вибудувати роботу з жителями громади, завоювати їхню довіру і не зрадити очікування. Автор: Євген...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

07 березня 2024

Як Мостиська громада залучає мешканців до цивільного захисту

Як Мостиська громада залучає мешканців до...

Мостиська громада, що на Львівшині, за допомогою міжнародних партнерів створила добровільну пожежну команду у селі...