Геннадій Зубко: жіноче лідерство – тренд нового українського самоврядування

 «Мусимо говорити не лише про гендерний паритет, а насамперед про вікно можливостей, яке відкривається в Україні для жінок. Це вікно має бути не тільки у виборчому кодексі. Жінки готові брати на себе відповідальність, йти у владу і бути корисними та максимально ефективними для громади», – заявив Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у рамках Першого українського жіночого конгресу.

«Сьогодні жінки – справжня армія експерток і реформаторок. Підтвердженням цьому є кадровий конкурс в Мінрегіоні на реформаторські кадри нової держслужби. Серед перших 60 переможців – 53% чоловіки – 47% жінки. Це – тільки реформаторські кадри, а загалом у нас в міністерстві – 85% — жінки», — зауважив Зубко.

Він навів дослідження Глобального інституту McKinsey про те, що дотримання рівності прав жінок і чоловіків на ринку праці додала би світовому ВВП 26%. А для економіки Великої Британії – це додаткові $240 млрд ВВП.

«Ми повинні залучити найкращі якості жінок, які йдуть сьогодні у владу, і спрямовувати на управління державою і забезпечення якості життя в Україні. У процесі децентралізації жіноче лідерство – тренд нового українського самоврядування», — наголосив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр зазначив, що ключова цінність, притаманна жінці, – збереження наступного покоління – має передаватися на рівень управління в державі. «Ця цінність має бути впроваджена через створення нової якості в освіті, охороні здоров’я, системі соціальних і адміністративних послуг. У громадах, які очолюють жінки, впроваджуються найбільш якісні послуги. І таких ОТГ сьогодні – 88», — підкреслив він.

Геннадій Зубко назвав яскравим прикладом Куцурубську ОТГ в Очаківському районі. «2015 року її очолила Інна Копійка, у минулому – фельдшер місцевої амбулаторії. Основні посади тут довірили жінкам. З 14 депутатів ради – лише троє чоловіків. Жінки показали там блискучий результат господарювання і суспільного розвитку. За два роки реалізовано 24 проекти з розвитку інфраструктури – дороги, вода, ремонт і оснащення шкіл, ФАП… Цей результат є свідченням того, що успішна активна жінка-лідер робить успішною усю громаду», — зазначив Геннадій Зубко.

23.11.2017 - 15:35 | Переглядів: 13128
Геннадій Зубко: жіноче лідерство – тренд нового українського самоврядування

Теги:

Геннадій Зубко лідерство жінок

Джерело:

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...