Друга річниця Тузлівської ОТГ: енергозбереження, водопостачання, медицина

Тузлівська об’єднана територіальна громада на Одещині (Татарбунарський район) цієї осені відзначає два роки з дня створення, а нещодавно тут відсвяткували ще й 230-річний ювілей центральної садиби – села Тузли.

Як розповіла голова громади Лариса Корнован-Мойсеєнко, за два роки роботи ОТГ тут реалізовано низку проектів: вирішено проблему з водопостачанням у селі Весела Балка, здійснено ремонт дорожнього і тротуарного покриття, тривають роботи із встановлення енергозберігаючих LED-ліхтарів вздовж сільських вулиць, чимало зроблено і для оснащення освітніх та медичних закладів.

«У Веселій Балці вирішено проблему з водопостачанням та водонапірною баштою, яка не вирішувалася багато років. Ще один важливий здобуток – наш проект цього року пройшов складний конкурс на отримання коштів з Державного фонду регіонального розвитку, і нам буде виділено 7 млн грн на перекриття даху Тузлівського НВК», - розповіла голова громади.

Крім того, в навчально-виховному комплексі вже розпочато роботи з утеплення фасаду будівлі, цього року тут також встановили новий твердопаливний котел, незабаром повністю замінять внутрішні двері та вікна на металопластикові.

Чимало зрушень відбулося і в Тузлівському центрі первинної медико-санітарної допомоги. Наразі, як розповів головний лікар Сергій Назаренко, завершуються роботи зі встановлення нового твердопаливного котла, який дозволить повністю обігріти приміщення медичного закладу, де раніше завжди були проблеми з температурним режимом. Крім того, добігають кінця роботи з ремонту та обладнання санпропускника – приміщення, де проводиться санітарна та дезінфекційна обробка.

«За останні два роки, як з’явилася громада, закуплено стільки обладнання, скільки не було закуплено, мабуть, за останні років двадцять. У нас і повністю нове обладнання для фізіотерапевтичного кабінету, і обладнання для проведення аналізів, і лікарські засоби. Пацієнти можуть отримувати безкоштовну первинну медичну допомогу. Я працюю головним лікарем понад 30 років, але вперше зіштовхнувся з тим, що жодного разу не почув від керівництва ОТГ слова «Ні» на наші пропозиції чи прохання», - наголосив С. Назаренко.

У святкуванні 230-ї річниці села Тузли, яке відбулося 18 листопада у будинку культури, взяли участь представники Одеського Центру розвитку місцевого самоврядування, голови інших об’єднаних громад (Великомихайлівської, Маразліївської, Новокалчевської, Лиманської), депутати обласної і районної рад.

«Ваш шлях і до створення громади, і після - непростий, але, дивлячись на ваш ентузіазм, на активну роботу голови громади Лариси Корнован-Мойсеєнко, можна з упевненістю сказати, що ваші досягнення будуть лише зростати. А ви підтримуйте один одного і допомагайте голові», - побажала присутнім Юлія Молодожен, директор Одеського ЦРМС, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

«Вітаємо вас, наші південні родичі. Вітання вам від північних родичів. Кажу «родичі», бо всі ми, об’єднані громади Одеської області, стали родиною, святкуємо разом, допомагаємо один одному, радимося, спілкуємося, підтримуємо. І хай так і буде надалі», - зазначила під час виступу голова Великомихайлівської ОТГ Тетяна Жарська.

Всього в Одеській області функціонують 23 об’єднані громади, де вже пройшли перші вибори.

20.11.2017 - 14:12 | Переглядів: 11172
Друга річниця Тузлівської ОТГ: енергозбереження, водопостачання, медицина

Приєднані зображення:

Область:

Одеська область

Громади:

Тузлівська територіальна громада

Поділитися новиною:

Читайте також:

21 березня 2024

У двох громадах Харківщини відкрили Центри життєстійкості

У двох громадах Харківщини відкрили Центри...

Валківська та Кегичівська громади першими на Харківщині відкрили Центри життєстійкості для своїх мешканців. Відтепер...

21 березня 2024

Сприяти мобілізації, але не роздавати повістки: інтерв’ю зі старостою

Сприяти мобілізації, але не роздавати повістки:...

Як старості вибудувати роботу з жителями громади, завоювати їхню довіру і не зрадити очікування. Автор: Євген...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

07 березня 2024

Як Мостиська громада залучає мешканців до цивільного захисту

Як Мостиська громада залучає мешканців до...

Мостиська громада, що на Львівшині, за допомогою міжнародних партнерів створила добровільну пожежну команду у селі...