Ходорівська громада крок за кроком підвищує якість послуг

Однією з причин об’єднання місцевих жителів у Ходорівську громаду, що на Львівщині,  стало бажання людей покращити якість медичних послуг. Про це розповіла заступник голови Ходорівської об'єднаної громади Ольга Мельник.

- На території Ходорівської громади є три лікарні, причому дві з них мають повноцінний вторинний рівень, – зазначила Ольга Мельник. – Одна з них, Ходорівська районна лікарня, могла одночасно обслуговувати у стаціонарі 120 хворих, проте не мала всіх відділень. Ми провели доволі болісну реорганізацію цього медичного закладу, у ході якої скоротили понад 80 працівників. Проте ми зберегли всі лікарські ставки, і відразу ж відкрили три нових відділення та кілька палат інтенсивної терапії. Після цього почали працювати по-новому, рахуючи кожну копійку. Лікарня – та соціальна складова, у яку ми вклали найбільше коштів, а також найбільше моральних та фізичних зусиль.

За словами Ольги Мельник, у реорганізованій лікарні тепер працює 65 лікарів, 150 медсестер і 50 молодших медичних сестер. Ця лікарня має 3 амбулаторії і 24 ФАПи.

- Ми аналізуємо роботу усіх амбулаторій: чи всі населені пункти, за які ці амбулаторії відповідають, знаходяться у 15-кілометровій доступності, чи потрібні там додаткові автомобілі, чи потрібен ремонт та апаратура, – продовжує Ольга Мельник. – До Ходорівської громади входять 42 населених пункти, тож ми вважаємо позитивним моментом те, що з 34-х працівників ФАПів лише троє доїжджають на місце праці. Працівники ФАПів мають жити у селі, а не доїжджати туди, щоб у разі потреби забезпечити невідкладну медичну допомогу у будь-якій порі доби. Це було одною з наших вимог під час реорганізації медичної сфери.

Ольга Мельник зазначила, що Ходорівська громада не зменшуватиме медичну мережу і надалі працюватиме над її якісним кадровим та технічним забезпеченням.

Освітню сферу громади незабаром також чекають зміни. Адже зі 156 млн грн зведеного бюджету громади половину з’їдає саме освіта. У 25-ти ходорівських школах навчаються лише 2400 учнів. Громада нещодавно прийняла рішення про створення опорної школи.

Заступник голови ОТГ розповіла також про те, що громада нещодавно погодилася на співфінансування поточних ремонтів 45-ти храмів, які знаходяться на її території. На переконання пані Ольги, таким чином місцева влада сприятиме зміцненню духовності на теренах Ходорівської об’єднаної громади.

Розмова відбулася в рамках «Речників громад» - спільного проекту Українського кризового медіа центру та програми DOBRE.

 

14.11.2017 - 13:58 | Переглядів: 13700
Ходорівська громада крок за кроком підвищує якість послуг

Відео:

Теги:

речник

Область:

Львівська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...