Руйнівник міфів: Корюківська ОТГ показала свої досягнення (Чернігівська обл.)

Поле зі штучним покриттям для міні-футболу, перший і наразі єдиний в області скейт-майданчик, оновлення центральної районної лікарні, встановлення сучасних систем відеоспостереження – такими досягненнями вже хизується новостворена Корюківська об'єднана територіальна громада. 

Інтереси ОТГ, що налічує 40 населених пунктів, відстоюють 26 депутатів. Бюджет громади є фінансово самостійним від державного і виступає його донором.

«У нас власних надходжень 50 мільйонів. Із них 30 мільйонів – це ПДФО, 20 мільйонів – це місцеві податки, земля, єдиний податок, екологічний податок і так далі», — говорить голова Корюківської ОТГ Ратан Ахмедов.

Ще одна гордість районного центру з 10 тисячами населення – комунальне підприємство «Корюківка-Водоканал», що здатне будувати до 10 км водогону на рік. За п’ять місяців господарювання для нього вже придбали два трактори, а в планах – значно більше.

«На сьогодні є плани закупівель, виділені кошти. Планується закупівля техніки, грейдерної техніки, закупівля самоскидів, тракторів, екскаваторів», — директор КП «Корюківка-Водоканал» Сергій Галущенко. Корюківську громаду можна сміливо назвати руйнівником найпоширенішого міфу децентралізаційної реформи – занепад і загибель села.

«На сьогодні в селах у нас роботи більше, ніж у місті. Наводимо порядок зі сміттєзвалищами, боремося зі стихійними сміттєзвалищами, налагодили вивіз сміття. Тобто те, чого не бачило село, – сьогодні воно є», — голова Корюківської ОТГ Ратан Ахмедов.

«Виділено кошти на будівництво водогону по місту і по селах, на капітальні ремонти. Буриться свердловина в сусідньому селі, що увійшло до територіальної громади, там 4,5 млн майже», — директор КП «Корюківка-Водоканал» Сергій Галущенко.

Крім того, в селах вже грейдуються дороги і проектується освітлення. Збуджують уяву й не менш амбіційні проекти, які громада ще розробляє або готує до реалізації. Один із них — будівництво спортивного майданчика на базі четвертої школи зі штучним поліуретановим покриттям для футболу, волейболу, великого тенісу й баскетболу. Масштабний проект вартістю 15 млн грн чекає й на опорну школу № 1 – тут за 5-6 років планують провести повну термосанацію приміщення.

Також серед планів – реалізація проекту новітнього ЦНАПу, з грузинською концепцією прозорого офісу та власною філософією «послуга за один візит». Центральні, найбільш інтенсивні, вулиці міста планують обладнати світлодіодними світильниками. Відпочиватимуть корюківці також із комфортом: із барбекю-алеєю в центральному сквері й творчою платформою, на кшталт чернігівської Зеленої сцени, в міському парку. Зважаючи на результати роботи Корюківської ОТГ, яких вдалося досягти за такий короткий термін, громада вже очікує вливання сіл, які відмовилися від добровільного об’єднання на «старті». Однак тепер вони муситимуть погоджуватися на умови, які диктуватиме перспективна й амбіційна Корюківська ОТГ.

Детальніше - у сюжеті Чeline.

Відео:

Теги:

створення спроможних громад

Область:

Чернігівська область

Громади:

Корюківська територіальна громада

Поділитися новиною:

Читайте також:

21 березня 2024

У двох громадах Харківщини відкрили Центри життєстійкості

У двох громадах Харківщини відкрили Центри...

Валківська та Кегичівська громади першими на Харківщині відкрили Центри життєстійкості для своїх мешканців. Відтепер...

21 березня 2024

Сприяти мобілізації, але не роздавати повістки: інтерв’ю зі старостою

Сприяти мобілізації, але не роздавати повістки:...

Як старості вибудувати роботу з жителями громади, завоювати їхню довіру і не зрадити очікування. Автор: Євген...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

07 березня 2024

Як Мостиська громада залучає мешканців до цивільного захисту

Як Мостиська громада залучає мешканців до...

Мостиська громада, що на Львівшині, за допомогою міжнародних партнерів створила добровільну пожежну команду у селі...