В громадах закликають ЦВК стати до лав реформаторів країни

Є такий анекдот, в якому вчителька просить Василька провідміняти дієслово «вибирати». Василько, не задумуючись:

  • Я вибираю, він, вона вибирає, ми вибираємо. 
  • А «вони»?
  • Ви про ЦВК? Та вони плювати на нас хотіли.

Анекдот швидше сумний. І, на жаль, відповідає нинішнім реаліям, в яких опинилися громади, які очікують на призначення перших місцевих виборів. На сьогодні 146 об’єднаних територіальних громад чекають, поки колегіальний орган Центральна виборча комісія прийме рішення про призначення на їх території виборів.

«То тій Комісії законів не вистачало. Прийняли закони. Потім  їй коштів на вибори не вистачало. Виділили кошти. А виборів по нинішній день немає. В мене питання: може їй насправді чогось іншого не вистачає? Наприклад, елементарного бажання робити те, що мали б робити. Не хочу вдаватися в припущення. Факти про відсутність рішення ЦВК, на яке чекають сотні тисяч виборців в громадах, говорять більше», - прокоментував голова Великомостівський міський голова, що на Львівщині, Ярослав Ройко.

«Такими діями ЦВК, вочевидь, тренує нашу витривалість. Ми, звісно, витривалі, але все має свої межі. Навіщо нам, платникам податків, такий склад цього органу, який не несе відповідальності за свої дії? Мені дивно, що стільки громад, стільки людей змушені чекати, коли ЦВК врешті оговтається і виконає закон», - зазначив Буринський міський голова, що на Сумщині, Віталій Мельник.

Представники громад, де зачекалися виборів, дивуються такій позиції Центральної виборчої комісії. На їх думку, впроваджуючи реформу місцевого самоврядування, всі державні органи мають працювати злагоджено.

«Це ж одна з найважливіших реформ. Від неї залежать якісні перетворення у всіх сферах життєдіяльності нашої громади – в освіті, медицині, житлово-комунальному господарстві, в сфері адмінпослуг. Ми цих перетворень чекали роками. І тепер, коли нарешті отримали змогу змінити життя громади, коли нарешті люди збагнули, що мають брати на себе відповідальність за ті рішення, які тут втілюються, і висловили готовність до цього, знайшлася одна «Баба Яга», - сказав Межівський селищний голова, що на Дніпропетровщині, Володимир Зражевський.

В громадах закликають ЦВК стати до лав реформаторів, разом розбудовувати країну і ефективно виконувати поставлені завдання, зокрема, призначити врешті вибори на територіях майже півтора сотні ОТГ.

24.07.2017 - 18:07 | Переглядів: 16476
В громадах закликають ЦВК стати до лав реформаторів країни

Теги:

ЦВК вибори

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...