В Горщиківській ОТГ дбають про розвиток спорту

Не словом, а ділом доводять жителі Горщиківської об’єднаної громади Коростенського району, що вони господарі на власній землі, а спорт – рушійна сила, що об’єднує людей, дає стимул жити та працювати, надихає на великі справи та звершення.

Так нещодавно, в Давидківській сільській раді, що входить до Горщиківської ОТГ розпочались масштабні роботи по реконструкції футбольного поля. В селі на сьогоднішній день успішно діє, виборює спортивні перемоги футбольна команда «Давидки» під керівництвом Сергія Віталійовича Вербицького.

Односельчани активно вболівають за своїх гравців. Розповідають жителі села: «Коли наші футболісти грали на старому полі, ми завжди приходили дивитись та вболівати. Буває копаниця, вила лежать на городі, а на полі всі – від малого до старого. Навіть бабусі з палицями приходили. Тому питання облаштування спортивного майданчику давно стоїть на часі».

І справді. Футбольна команда села, що неодноразово виборювала першість в районних змаганнях, потребує місця, де могла б тренуватись та приймати на своєму полі інші команди, влаштувати спортивні змагання за підтримки власних вболівальників.

«Нарешті ми приступили до роботи і на цьому полі. Сьогодні громада почала реконструкцію стадіону. – Розповідає староста Давидківської сільської ради Горщиківської ОТГ Володимир Іванович Вигівський. – Ми давно відчували необхідність в такого роду роботах, адже маємо свою потужну футбольну команду, молодь, що приносить нам спортивну славу. Всі домашні ігри приходилось раніше грати на Щебзаводі.

В першу чергу ми почали з землеобробних робіт на полі, якому майже 100 років. Треба зазначити, що за цей час воно жодного разу не переживало таких перетворень. Вони стали можливими тільки після об’єднання Горщиківської громади. Нині ми плідно працюємо з головою Горщиківської ОТГ, старостою Вигівської сільської ради, тому разом вирішили, що футбольному полю в нашому селі бути!»

«Сьогодні тут працює техніка, що розчищає поле, переорює його, – продовжує розповідь голова Горщиківської ОТГ Анатолій Петрович Шишковський. – Через тиждень-два ми його задискуємо, вирівняємо і засіємо травою. Кошти на висів трави плануємо взяти з власного бюджету. На черзі також стоїть питання щодо Горщиківського стадіону.

Ми хочемо висловити вдячність за допомогу нашому  інвестору – підприємству «Будівельний комплекс 2006» в особі директора Миколи Олександровича Литвинчука, що ніколи не стоїть осторонь життя громади, завжди підтримує нас у всіх починаннях».

Як стверджують жителі села, футбольне поле в Давидках не єдине надбання, що сталось в Давидківській сільській раді завдяки об’єднанню Горщиківської територіальної громади. Нині вони відчули, що можуть значно більше. Так в цьому році активно проводяться роботи по благоустрою села: відремонтовано 5 км дороги від села Давидки до села Відень та до села Дружбівка, висипано близько 500 т відсіву, об лаштована дорога до кладовища, вирізано 30 аварійних дерев на кладовищі, обробляються землі, є проект на освітлення вулиць тощо.».

«З об’єднанням громади ми в першу чергу відчули покращення в життєдіяльності нашого села, – запевняє староста Володимир Іванович Вигівський. – Це стосується всіх аспектів життя – як благоустрою, так і розвитку медицини, освіти, спорту та ін. Тож раджу всім, хто тільки думає про об’єднання підійти до цього питання виважено, але не боятись. Беріть на себе відповідальність за свою землю, за свої населені пункти. Вам тут жити і вашим дітям. Будьте впевнені в своїх силах, адже тільки разом, спільно, згуртовано ми можемо зробити наше життя кращим».

Наталія Колєнова,
старший інспектор відділу інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю апарату Коростенської РДА

18.07.2017 - 23:27 | Переглядів: 11793
В Горщиківській ОТГ дбають  про розвиток спорту

Приєднані зображення:

Теги:

спорт

Область:

Житомирська область

Громади:

Горщиківська сільська об’єднана територіальна громада Горщиківська територіальна громада

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...