Стартував перший цикл національного конкурсу проектів з е-демократії EGAP Challenge: інструменти ефективної взаємодії громадян, влади та бізнесу

У квітні цього року українській спільноті презентовано конкурс ІТ-проектів з е-демократії EGAP Challenge. Конкурс покликаний створити дієві інструменти, що допоможуть громадянам отримувати нові якісні сервіси, ефективно взаємодіяти та безпосередньо впливати на владу, а владі – досягти нового рівня прозорості та ефективності. Кожен цикл EGAP Challenge скрадатиметься з 5 етапів: визначення тематики проектів – стимулювання ідей – креативні вікенди – інкубація – підтримка переможців (http://egap.in.ua/komponent-3-e-demokratiya/egap-challenge-framework/). За результатами обговорень організатори оголошують тематику ІТ-проектів першого циклу конкурсу: інструменти ефективної взаємодії громадян, влади та бізнесу.

Тематика першого циклу є досить широкою, отже організатори конкурсу EGAP Challenge, в першу чергу, сфокусуються на підтримці інструментів, що допоможуть покращити взаємодію влади та громадян, посилити участь громади у прийнятті управлінських рішень, підвищити прозорість та відкритість влади тощо. Наприклад, сервіси, через які громадяни зможуть вирішувати питання, що турбують кожного: об’єднуватись для вирішення соціальних проблем та питань благоустрою; відслідковувати, куди саме витрачаються бюджетні кошти; долучатись до планування витрат бюджетів; контролювати дії влади тощо.

Вже з наступного тижня на чотирьох пілотних майданчиках конкурсу (у Вінниці, Дніпропетровську, Луцьку та Одесі) розпочнуться заходи для громадськості з метою стимулювання та культивування ідей й підготовки учасників до креативних вікендів, які заплановані на другу половину червня. Слідкуйте за оголошеннями на веб-сторінці конкурсу та у соціальних мережах.

Реєстрація команд для участі у креативних вікендах відкрита до 15 червня 2016 року на порталі http://egap.in.ua. Організатори радять зацікавленим командам витратити час, що залишився, з користю, а саме: сформувати команду, залучитися підтримкою громадських організацій та місцевої влади, обговорити з зацікавленими сторонами, які саме проблеми взаємодії з владою потребують нагального вирішення, продумати власну ідею та її технічне втілення, а також зареєструватися для участі у конкурсі. До участі у конкурсі запрошуються команди з усіх регіонів України.

Нагадаємо, EGAP Challenge – одна з ініціатив програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що реалізується Фондом Східна Європа, Фондом Innovabridge, Державним агентством з питань електронного урядування та партнерами за підтримки Швейцарської Конфедерації. Програма спрямована на використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), що допомагатимуть вдосконалити якість врядування, покращать взаємодію влади та громадян та сприятимуть соціальним інноваціям в Україні.

Партнерами проекту є компанії-лідери ІТ сфери, зокрема IBM, Cisco Systems, De Novo, Intel. Внесок бізнес-партнерів конкурсу передбачає надання продуктів та послуг компанії, експертної підтримки таменторингу. Тому їхня роль у проведенні навчання, наданні власних технологій та продуктів для учасників конкурсу є запорукою створення сучасних та інноваційних ІТ-інструментів у сфері е-демократії.

20.05.2016 - 15:52 | Переглядів: 8915
Стартував перший цикл національного конкурсу проектів з е-демократії EGAP Challenge: інструменти ефективної взаємодії громадян, влади та бізнесу

Теги:

EGAP EGAP

Джерело:

ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО З ПИТАНЬ ЕЛЕКТРОННОГО УРЯДУВАННЯ УКРАЇНИ

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...