Разом ми подолали опір реформі, і тепер більшість підтримує децентралізацію — В’ячеслав Негода подякував Швейцарському уряду за співпрацю

Більшість в Парламенті і в суспільстві вже відкрито підтримують реформу. У людей зник острах, а у політиків з’явилося розуміння необхідності пропонованих змін. Усе це стало можливим завдяки послідовній підтримці дій Міністерства та Уряду з боку міжнародних партнерів.

Про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода під час зустрічі представників Мінрегіону з швейцарською делегацією високого рівня.

«Будь-які реформи — це зміни, які не можуть бути вигідними усім. Для багатьох реформа місцевого самоврядування, децентралізація була болісною, особливо для тих, хто втрачав впливи на територіях. А ще більше людей цих змін просто не розуміли і боялися, як і всього невідомого. Отже ще рік тому, після прийняття закону про добровільне об’єднання громад, опір реформі був колосальний, заявляти публічно про підтримку децентралізації мало хто з політиків наважувався. Але тепер, завдяки нашим спільним зусиллям, величезній роботі, яку ми провели у інформуванні, комунікаціях, роз’ясненнях, ситуація змінилася – більшість вже говорить про необхідність, безальтернативність і незворотність децентралізації», — звернувся В’ячеслав Негода до представників Швейцарської Конфедерації.

Він подякував Швейцарському бюро співробітництва, зокрема проекту DESPRO, як за експертну підтримку у розробці законодавства та координацію усіх учасників реформи, так і за практичну й інформаційну допомогу органам місцевого самоврядування у нових для них умовах роботи.

«На усіх етапах впровадження реформи ми відчуваємо величезну підтримку міжнародних партнерів. В тому числі завдяки їй маємо перші результати по створенню ефективного базового рівня, основи місцевого самоврядування. За цей порівняно короткий час у 169 спроможних громад добровільно об’єдналися майже тисяча місцевих рад. Це доводить, що політика уряду в частині децентралізації, впроваджувати яку ви активно допомагаєте, знайшла підтримку на місцях», — сказав В’ячеслав Негода.
«Найближчим часом з вашою допомогою ми сконцентруємося на успіхах тих, хто повірив у реформу, максимально підтримаємо об’єднані громади. Приклад їхніх досягнень буде найкращим стимулом для інших об’єднувати зусилля, а отже — сприятиме реформі в цілому
», — зазначив Перший заступник Міністра.

У свою чергу, директор Швейцарського бюро співробітництва Хольгер Тауш та голова Консультативного комітету з питань міжнародного співробітництва Фелікс Гутцвіллер висловили високу оцінку спільно проведеній роботі та засвідчили готовність до подальшого сприяння реформам в Україні.

19.04.2016 - 14:26 | Переглядів: 13688
Разом ми подолали опір реформі, і тепер більшість підтримує децентралізацію — В’ячеслав Негода подякував Швейцарському уряду за співпрацю

Приєднані зображення:

Теги:

В'ячеслав Негода DESPRO

Джерело:

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...