Народні депутати все більше розуміють філософію реформи просторової організації влади, - Юрій Ганущак про рішення парламентського комітету

Можливість надання статусу міста обласного значення тільки тим містам, які об'єднали навколо себе територіальні громади в конфігурації, яка повністю відповідає Перспективному плану формування територій громад, а не просто кілька ближніх сіл – таке рішення Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування директор Інституту розвитку територій Юрій Ганущак назвав зваженим і правильним.

«Це дуже зважене рішення, яке свідчить про те, що народні депутати, принаймні з профільного комітету, все більше розуміють філософію реформи просторової організації влади. Це є симптомом того, що зміни, які в "штики" сприймались ще рік тому, починають набувати незворотного характеру», - сказав Юрій Ганущак.

Він висловив сподівання, що в найближчому майбутньому будуть прийняті необхідні для цієї реформи законодавчі акти. Зокрема, він назвав законопроекти «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо механізму стимулювання подальшого процесу добровільного об'єднання територіальних громад» (№3638), «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо механізму стимулювання подальшого процесу добровільного об'єднання територіальних громад)» (№3639), про упорядкування обласних рад.

«І настануть умови для прийняття нарешті базового закону "Про засади адміністративно-територіального устрою" та затвердження на його основі нових адміністративно-територіальних одиниць. Я задоволений, що нарешті з'явились симптоми закінчення епохи "нестриноженого популізму" і настає час для будівництва стійкої конструкції держави», - зазначив Юрій Ганущак.

Нагадаємо, Мінрегіон України також привітав рішення парламентського комітету щодо надання статусу обласного значення лише містам, які формують об’єднані громади.

31.03.2016 - 14:18 | Переглядів: 8536
Народні депутати все більше розуміють філософію реформи просторової організації влади, - Юрій Ганущак про рішення парламентського комітету

Теги:

Юрій Ганущак

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

27 березня 2024

Як українським громадам взяти участь в програмі Interreg Europe: процедури та дедлайни

Як українським громадам взяти участь в програмі...

20-21 березня 2024 року відбулася конференція, організована Interreg Europe, під назвою “Europe, Let`s cooperate!”....

27 березня 2024

Загрози та виклики соціальної сфери громад на тлі повномасштабного вторгнення: результати дослідження

Загрози та виклики соціальної сфери громад на...

Проєкт «Підтримка децентралізації: підвищення компетенцій територіальних громад у сфері соціальних послуг»...

27 березня 2024

Віртуальна мандрівка в майбутнє: Нововоронцовська громада Херсонської області

Віртуальна мандрівка в майбутнє:...

Попри виклики війни, українські громади планують свій розвиток. Такою є і Нововоронцовська громада Херсонської...