Голобська громада матиме власну стратегію розвитку

Голобська об’єднана громада Ковельського р-ну – єдина селищна в області – незабаром отримає Стратегію сталого розвитку на найближчі 10 років, котрі, дуже віриться, стануть для неї «десятиліттям успіху».

Уже 17 березня експерти Обласної молодіжної громадської організації «Волинський інститут права», ВОГО «Асоціація регіонального розвитку» та, звісно, представники Голобської громади в рамках реалізації проекту «Спільними зусиллями плануємо майбутнє громади» проведуть першу робочу зустріч, де й обговорять основи роботи над документом.

Стати «єдиним організмом», який рухається за спільними напрямами та баченнями, а також у якому враховуються інтереси кожної територіальної одиниці, погодьтеся, чи не найважчий виклик для депутатів та новообраного голови. Адже донедавна кожна із сільських рад жила за своїми правилами, визначаючи власні пріоритети розвитку та користуючись власними ресурсами. І саме Стратегія сталого розвитку Голобської громади на 2016-2026 рр. та План соціально-економічного розвитку громади на 2017 рік у населених пунктах, що входять до складу ОТГ, стануть тим плацдармом, котрий чітко регламентуватиме відповідальність та обов’язки кожного.

– Такий документ допоможе сформувати довгострокові перспективи, залучення інвестицій, а також сформує бачення безпосередньої участі людей у вирішенні локальних питань. Без планувальної діяльності в об’єднаних територіальних громадах досягти поєднання інтересів влади та мешканців буде надзвичайно складно, – зазначає керівник проекту, виконавчий директор ОМГО «Волинський інститут права» Ірина Гайдучик.

– Ми чудово розуміємо: створити громаду – було для нас стартовим завданням. І ми з цим упоралися – стали одними з перших в області, ми змогли об’єднати задля спільної мети 19 населених пунктів. Але тепер не менш важливо досягнути цілі, задля котрої, власне, й відбувалося об’єднання, – економічного зростання усієї громади та підвищення рівня життя. Тож ми дуже вдячні, що нас не лишають сам на сам, тішимося, що такий шанс випав саме нашій громаді, – зазначає Голобський селищний голова Сергій Гарбарук.

– Варто наголосити: така ініціатива має надзвичайно важливе значення не лише для самої громади, а й усієї реформи децентралізації, – зазначив президент Асоціації регіонального розвитку, директор Офісу реформ у Волинській області Анатолій Пархом’юк. – Адже не секрет: лише позитивний приклад перших об’єднаних громад стане вирішальним у створенні таких у майбутньому. І стратегія розвитку – саме той надважливий механізм, котрий здатен забезпечити успішність.

Область:

Волинська область

Джерело:

«Тутвсе»

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...