Бердичів підписав Угоду про співпрацю з містом Ченстохова
Бердичів підписав Угоду про співпрацю з містом Ченстохова

Міста Бердичів та Ченстохова (Польща) співпрацюватимуть у різних сферах життєдіяльності. Угоду про співпрацю міст своїми підписами засвідчили Бердичівський міський голова Сергій Орлюк та Президент польського міста Ченстохова Кшиштоф Матиящик.

Про це повідомляє сайт Бердичівської міської ради.

Сторони домовилися спільно працювати над розвитком інститутів місцевого самоврядування, створенням сприятливих умов для розвитку соціальних та економічних контактів.

Угода передбачає співпрацю громад у сферах:

  • освіти та науки (обмін учнями, вчителями, молодіжними групами, стажування та навчання, спрямовані на обопільне поглиблення знань та досвіду тощо);
  • культури та мистецтва (організація виставок та культурних заходів, взаємна участь у них митців тощо);
  • економіки та бізнесу (організація проєктів та економічних форумів, спільна участь у реалізації міжнародних проєктів та грантів тощо);
  • спорту і туризму (організація спільних конференцій, семінарів, туристичних заходів, взаємна участь у спортивних змаганнях тощо);
  • соціальної допомоги (обмін досвідом у галузі розвитку соціальної інфраструктури, розробка нових форм соціальної допомоги тощо);
  • самоврядування та громадського суспільства (співпраця громадських організацій, спільна реалізація європейських проєктів тощо).

У документі зазначено, що перелік сфер співпраці не є вичерпним, а тому може доповнюватися.

 

 

За словами Сергія Орлюка, підписання Угоди між Бердичевом і Ченстоховою є надзвичайно важливою подією для обох сторін, адже вони йшли до неї протягом трьох років.

Задовго до підписання Угоди, партнерські стосунки обох міст  розпочалися з галузі освіти. У 2021 році угоди про взаєморозуміння та співпрацю уклали: Бердичівська міська гуманітарна гімназія № 2 – з початковою школою № 24, Бердичівський міський ліцей № 15 – з комплексом економічних шкіл, дошкільний навчальний заклад № 7 “Соняшник” – з муніципальним дитячим садком № 37 міста Ченстохови.

У межах робочого візиту до Ченстохови, бердичівська делегація завітала до партнерських закладів освіти, а також відвідала школу, кілька класів якої складаються виключно з українських дітей. Загалом у Ченстохові навчаються близько 1400 маленьких українців, для максимального комфорту яких польська сторона створює усі необхідні умови.

Переглядів: 996
Новини на тему: партнерство
Читайте також: