Миргородська громада реалізує проєкти у співпраці з USAID «ГОВЕРЛА»

 

Перебуваючи з візитом у Полтавській області, Марат Кюрчевський, керівник програм з розвитку місцевого самоврядування і децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), та команда Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» відвідали Миргородську громаду. Під час зустрічі з головою громади Сергієм Соломахою та його командою мова йшла про поточну та майбутню співпрацю.


Керівництво громади також продемонструвало роботу обладнання, переданого Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» для реагування на надзвичайні ситуації та якісного надання послуг мешканцям. Так, громада облаштувала під мобільний пункт обігріву намет, переданий Проєктом; генератори від USAID «ГОВЕРЛА» встановлені по місту та забезпечують безперебійність теплопостачання навіть під час блекаутів; Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю покращив надання послуг завдяки отриманому від USAID «ГОВЕРЛА» обладнанню та спеціалізованому реабілітаційному програмному забезпеченню; Миргородський ліцей імені Панаса Мирного, який отримав сучасні духові пароконвектомати, духові плити, посуд та меблі, покращив систему шкільного харчування; а завдяки переданому Проєктом екскаватору громада має можливість ремонтувати об’єкти критичної інфраструктури.

«Миргородська громада ставить перед собі амбітні цілі як щодо реагування на надзвичайні ситуації, так і щодо реалізації розвиткових проєктів. USAID радо допомагає громаді в обох напрямках. Передане через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» обладнання для Центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю вже сприяє наданню кращих соціальних послуг; генератори забезпечують безперебійне теплопостачання у трьох будинках, двох школах та комунальному підприємстві громади; а екскаватор допомагає ремонтувати критичну інфраструктуру муніципалітету, а саме налагодити водопостачання та роботу системи каналізації. Спільно з громадою ми працюватимемо і над проєктами післявоєнної відбудови», - сказав Марат Кюрчевський, керівник програм з розвитку місцевого самоврядування і децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

 

 

Сергій Соломаха, голова Миргородської громади подякував Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» за надану підтримку та окреслив напрямки майбутньої співпраці:

«У планах Миргородської громади є чимало роботи – від створення місцевої пожежної команди до оновлення стратегії громади. Тож ми раді, що маємо можливість співпрацювати з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» і спільно реалізовувати ці проєкти».

 

Приєднані зображення:

Теги:

міжнародна підтримка

Область:

Полтавська область

Громади:

Миргородська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...