У Білобожницькій громаді відкрили Дія Центр та дев'ять віддалених робочих місць для надання адмінпослуг

 

Більше десяти тисяч мешканців Білобожницької громади на Тернопільщині отримали доступ до адміністративних послуг у сучасному Дія Центрі та у 9 старостатах громади, в яких створені віддалені робочі місця адміністраторів ЦНАП.


Дія Центр Білобожницької громади надаватиме майже 200 послуг включно з Є-малятко, реєстрацією місця проживання, реєстрацією нерухомого майна, послуг для ВПО, призначенням субсидій та інших пільг, архітектурно-будівельних послуг та ін. У Центрі надаватимуть послуги п’ять фахівців, також створене місце для самообслуговування відвідувачів.

Віктор Шепета, голова Білобожницької громади:

«Вдячні всім, хто долучився до того щоб у нашій громаді процес надання адміністративних послуг вийшов на якісно новий рівень. Завдяки спільним зусиллям представників  громади, профільних міністерств, обласної адміністрації та підтримці проєкту PROSTO відкриваємо сьогодні наш чудовий Дія Центр!»

Меблі та комп’ютерна техніка для основного офісу ЦНАП придбані за рахунок коштів субвенції з державного бюджету на розвиток мережі ЦНАП, реконструкція приміщення зроблена коштами місцевого бюджету. Приміщення Центру обладнане для потреб людей з інвалідністю та відвідувачів з дітьми.

Інституційну та методологічну підтримку у створенні Центру громаді надали експерти шведсько-українського Проєкту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні».

Марина Бобраніцька, заступниця начальника управління - начальниця відділу з питань моніторингу якості послуг та розвитку цифрових інструментів Міністерства цифрової трансформації України:

«Ще один крок до надання якісних послуг у громадах України зроблено! Неймовірно тішусь від результату роботи колег з Мінцифри, проєкту PROSTO та Білобожницької громади, і вітаю мешканців відкриттям Дія Центру. Далі більше!»

Олег Білоус, експерт Проєкту:

«Вітаю громаду зі створенням повноцінної системи надання адміністративних послуг. Впевнений, що це лише початок і наша подальша співпраця допоможе налагодити процеси надання послуг ефективно та з максимальним комфортом для всіх мешканців».

Галина Воляник, директорка департаменту економічного розвитку і торгівлі Тернопільської обласної адміністрації:

«Сьогодні ми відкриваємо ще один – п’ятий Дія Центр в області, щоби ще більше наших громадян мали можливість безперешкодно отримати доступ до сучасного та якісного державного сервісу. Робота ЦНАП також направлена і на формування сприятливого бізнес-клімату для наших підприємців з метою усунення різного роду посередництва”.


ЦНАП розташований в с.Білобожниця за адресою: вул.Л.Українки, 9. Загальна площа приміщення ЦНАП становить 98,3 м.кв., він містить 5 робочих місць для адміністраторів Центру, 1 робоче місце для відвідувачів, простір для дітей, місце для самообслуговування та зону для очікування. 9 віддалених робочих місць розташовані у старостатах с.Ридодуби, с.Ромашівка, с.Косів, с.Звиняч, с.Буданів, с.Джурин, с.Палашівка, с.Полівці, с.Базар.

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги

Область:

Тернопільська область

Громади:

Білобожницька територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

07 березня 2024

Як Мостиська громада залучає мешканців до цивільного захисту

Як Мостиська громада залучає мешканців до...

Мостиська громада, що на Львівшині, за допомогою міжнародних партнерів створила добровільну пожежну команду у селі...

22 лютого 2024

«Мало – просто щось купити дітям. Їм треба голос». Як у Терешківській громаді працюють зі шкільним бюджетом

«Мало – просто щось купити дітям. Їм треба...

Авторка: Марія Булейко (Марковська) У 2018-му році до Терешківської сільської громади, що на Полтавщині, увійшли...

22 лютого 2024

«Треба вирішувати проблеми спільно, а успіхами ділитися з іншими». DECIDE розвиває співробітництво громад у сфері освіти

«Треба вирішувати проблеми спільно, а успіхами...

Швейцарсько-український проєкт DECIDE не тільки активізує життя громад, а ще й стимулює їх до створення спільних...