Мінна безпека для дітей – презентація онлайн-курсу та відеоуроку

27 вересня Фонд Східна Європа презентував онлайн-курс «Цивільна безпека та підготовка до надзвичайних ситуацій» та відеоурок «Обережно: міни» для учнів 5–9 класів. Навчальні матеріали розроблені у співпраці з Державною службою України з надзвичайних ситуацій у рамках гранту Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Заступник голови ДСНС Роман Примуш:

«Якісна інформаційна робота з населенням щодо безпечної поведінки в умовах війни є дуже важливою для порятунку людських життів. Діти є більш вразливими у порівнянні з дорослими, тому важливо детально роз’яснювати їм правила поведінки під час надзвичайних ситуацій. Для цього потрібні нестандартні комунікаційні підходи, щоб інформація була цікавою для дітей та легкою для сприйняття. У презентованому онлайн-курсі та відеоуроці щодо мінної безпеки для дітей поєднано елементи комп'ютерної гри Minecraft із навчальним матеріалом, щоб доступною мовою навчити дітей основам поведінки під час надзвичай них ситуацій. Я вдячний Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» та Фонду Східна Європа за підтримку та партнерство в цьому проєкті. Завдяки його реалізації буде збережено життя не однієї дитини».

Марат Кюрчевський, керівник програм з розвитку місцевого самоврядування і децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку (USAID):

«Агентство США з міжнародного розвитку USAID всебічно підтримує українські громади у подоланні безпекових викликів, які спричинені повномасштабним вторгненням. Одним із напрямків цієї роботи є навчання мешканців громад реагуванню на надзвичайні ситуації. Діти є особливо вразливими у надзвичайних ситуаціях не лише під час війни, а й у мирний час. Тому USAID підтримало розробку онлайн-курсу для дітей у рамках грантового проєкту. Цей курс ознайомить дітей та підлітків з основами цивільної безпеки, дозволить їм дізнатися більше про надзвичайні ситуації, навчитися розпізнавати вибухонебезпечні предмети та сприятиме їхній безпеці», –

Віктор Лях, президент Фонду Східна Європа:

«Курс ознайомлює слухачів із основами цивільного захисту та надає практичні навички реагування на надзвичайні ситуації. Він – нестандартний, адже поєднує елементи комп'ютерної гри Minecraft із навчальним матеріалом. Такий формат цікавіший для слухачів і сприяє легшому засвоєнню інформації. Курс складається з 10 відеолекцій, до кожної з яких є завдання і тести для самоперевірки. Слухачі, які успішно складуть проміжні та фінальний тести, отримають сертифікат про проходження курсу. Відеоурок «Обережно: міни» ознайомлює дітей з основами мінної безпеки, формує навички поводження із вибухонебезпечними предметами».

Для того, щоб допомогти освітянам інтегрувати матеріали у навчальний процес, Фонд Східна Європа розробив методичні рекомендації.

Курс і урок – безкоштовні та доступні на Освітній онлайн-платформі Зрозуміло! за посиланнями:

Онлайн-курс: «Цивільна безпека та підготовка до надзвичайних ситуацій»

Відеоурок «Обережно: міни»:

 

 

Онлайн-курс, відеоурок та методичні рекомендації створені Фондом Східна Європа в межах Програми «Онлайн-заняття з безпеки для дітей» та стали можливими завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цих матеріалів не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

28.09.2022 - 14:19 | Переглядів: 4755
Мінна безпека для дітей – презентація онлайн-курсу та відеоуроку

Теги:

безпека війна міжнародна підтримка освіта

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...