Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» передав Горохівській громаді обладнання для реагування на надзвичайні ситуації

 

15 серпня, в рамках моніторингового візиту у громади-партнерки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», Марат Кюрчевський, керівник проєктів з місцевого самоврядування та децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку в Україні разом з представниками USAID «ГОВЕРЛА» зустрівся з Віктором Годиком, головою Горохівської громади Волинської області.

Під час зустрічі було обговорено можливості розвитку співпраці з Проєктом для посилення місцевого економічного розвитку. Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» також передав Горохівській громаді необхідні інструменти для оперативного реагування на надзвичайні ситуації та виклики на місцях. Громада отримала 10 комплектів захисного одягу для пожежників (захисні черевики, каски та куртки), мотопомпи, бензопили та інше обладнання, що допоможе ефективніше захищати громадян та забезпечувати безпеку рятувальників, які працюють в умовах підвищеної небезпеки.

Марат Кюрчевський, керівник програм з розвитку місцевого самоврядування і децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), сказав:

«Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) допомагає українським громадам долати безпекові виклики, з якими вони не стикалися до повномасштабної війни. Реагування на надзвичайні ситуації є фундаментальною потребою українців на місцях. Тому ми в USAID дуже раді посилювати спроможність місцевого самоврядування проводити аварійно-рятувальні роботи, щоб мешканці громад могли почуватися безпечніше, наскільки це можливо. І мені особливо приємно мати нагоду передати це обладнання Горохівській громаді, що допоможе ефективніше ліквідовувати пожежі, аварії та інші надзвичайні ситуації».

Віктор Годик, голова Горохівської громади прокоментував:

«Ми вдячні Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» за підтримку у цей непростий час. Саме зараз Горохівська команда працює над створенням місцевої пожежної команди, яка фінансуватиметься громадою та реагуватиме на надзвичайні ситуації, з якими ми стикаємося. Отримане обладнання є суттєвою допомогою для налаштування ефективної роботи вогнеборців».

 

Теги:

безпека пожежна міжнародна підтримка

Область:

Волинська область

Громади:

Горохівська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...