Посол США в Україні Бріджит Брінк передала ДСНС України обладнання для реагування на надзвичайні ситуації (відео)

 

 

 

Нещодавно Посол США в Україні Бріджит Брінк передала Державній службі України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) обладнання, що допоможе більш ефективно реагувати на надзвичайні ситуації.


Обладнання, закуплене в раках Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», включає 10 комплектів професійного рятувального інструменту, такого як гідравлічні різаки та рятувальні розтискачі, а також 300 комплектів захисного одягу для пожежників (захисні черевики, каски та куртки). Це обладнання є частиною підтримки, що надається USAID Державній службі України з надзвичайних ситуацій, на загальну суму понад 4 мільйони доларів США.

 

 

З початку повномасштабного вторгнення росії значна частина території України стикнулась з надзвичайними ситуаціями, включно з обстрілами, пожежами, евакуацією громадян, мінуванням територій, а також руйнуванням будівель та критичної інфраструктури. Державна служба України з надзвичайних ситуацій знаходиться на передовій реагування на ці виклики. Надане обладнання допоможе ДСНС ефективніше захищати громадян та забезпечувати безпеку рятувальників, які працюють в умовах підвищеної небезпеки.

 

 

Бріджит Брінк, Посол США в Україні, сказала:

«Щодня хоробрі чоловіки та жінки ДСНС України ризикують своїм життям, щоб допомогти своїм співгромадянам пережити неспровоковане та нищівне повномасштабне російське вторгнення. Реагування на надзвичайні ситуації є фундаментальною послугою для громад і громадян, а також ключовим елементом успішного процесу реформи децентралізації в Україні. Ось чому я рада, що уряд США через USAID та інші інституції може надати вам обладнання, необхідне для виконання цієї критично важливої місії з порятунку життя. Це лише частина із обладнання вартістю понад 4 мільйони доларів США для реагування на надзвичайні ситуації, яке надає USAID. Ми пишаємося тим, що є партнерами Державної служби України з надзвичайних ситуацій, і я вітаю всіх, хто виконує цю життєво важливу та небезпечну роботу з порятунку життів. Сполучені Штати підтримують Україну та її народ, який мужньо захищає свою безпеку, суверенітет і демократію від агресії Росії».

 

 

Заступник Міністра внутрішніх справ Євген Єнін, у відповідь, подякував - в особі пані Посла – всьому американському народові за безпрецедентну допомогу та зазначив, що Державна служба України з надзвичайних ситуацій має один із найвищих рівнів довіри в українському суспільстві, і цілком заслужено. Адже спектр її роботи надзвичайно широкий – від розмінування територій до евакуації цивільного населення, розбирання завалів знищених внаслідок ворожих обстрілів будівель та гасіння масштабних пожеж, спричинених ворожою агресію на найрізноманітніших об’єктах інфраструктури, приміром, нафтобазах, хімічних підприємствах тощо.

Сергій Крук, голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій, зазначив:

«Ми впевнені, що за умов належного технічного переоснащення та проведення цільового навчання, наші підрозділи продовжуватимуть якісно забезпечувати належний захист територій та населення від надзвичайних ситуацій в часі війни з російською федерацією».

 

 


У рамках екстреної підтримки України USAID вже надав засоби захисту для пожежників, а також бензопили, водяні помпи, генератори, світлодіодні прожектори, вогнегасники та ІТ-обладнання, 25 територіальним громадам і 3 обласним військовим адміністраціям у Львівській, Полтавській та Волинській областях, відповідно. Така підтримка допомагає органам місцевого самоврядування ефективно реагувати на надзвичайні ситуації та надавати якісні державні послуги громадянам протягом воєнного часу. Нещодавно USAID оголосило про розширення такої допомоги ще на 40 громад Закарпатської, Рівненської, Житомирської та Одеської областей.

 

Теги:

безпека пожежна міжнародна підтримка

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...