У Великобурлуцькій громаді запрацював сучасний ЦНАП

15 березня 2021 року у Великобурлуцькій громаді Харківської області розпочав роботу новий Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), створений за підтримки Програми ЄС «U-LEAD з Європою».

«Доступ до державних сервісів у сучасному, цифровому та прозорому форматі є вирішальним для якості життя та привабливості громад. Тому я пишаюся тим, що за підтримки програми U-LEAD, яка фінансується ЄС, у Великобурлуцькій громаді відкрився центр надання адміністративних послуг. Належні ЦНАП, вільні від корупції, сприятимуть зміцненню довіри до місцевої влади та створять позитивне середовище для міцної місцевої демократії, розширення можливостей мешканців та процвітання громад», зазначив Ксав’є Камю, керівник відділу програм зовнішньої допомоги «Належне управління та верховенство права» Представництва ЄС в Україні.

У будівлі ЦНАП, модернізованій за підтримки Програми, облаштовано 7 робочих місць, у тому числі місце для самообслуговування відвідувачів. Новий ЦНАП надаватиме більше 100 найнеобхідніших адмінпослуг для понад 15 000 мешканців громади.

Капітальний ремонт приміщення ЦНАП проведено за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Вартість ремонтних робіт – понад 900 000 гривень. Громада провела благоустрій прилеглої території та встановила системи безпеки приміщення. Дизайн-проєкт приміщення ЦНАП розроблений експертами Програми. У ЦНАП передбачені умови для осіб з інвалідністю, будівлю обладнано пандусами, а для батьків з дітьми – сповивальним столиком та дитячим куточком.

Сусанна Делланс, директор Програми «U-LEAD з Європою» від Sida, привітала мешканців громади з відкриттям нового ЦНАП: «Ми були раді підтримати Великобурлуцьку громаду у їх прагненні забезпечити мешканців якісними та доступними послугами у комфортних умовах. Належний ЦНАП покращує життя у громаді та створює прозору, доступну та сервісно-орієнтовану комунікацію влади з мешканцями».

Програма «U-LEAD з Європою» також надала інституційну підтримку у створенні Центру та забезпечила його меблями, технікою, програмним забезпеченням та програмним комплексом автоматизації ЦНАП «Вулик». Усі співробітники пройшли навчання, розроблене експертами Програми.

Віктор Терещенко, голова Великобурлуцької громади зазначив: «Ми дякуємо нашим Європейським партнерам, Програмі U-LEAD за всебічну підтримку у створенні належного ЦНАП. Тепер наші мешканці отримуватимуть необхідні їм послуги у комфортній будівлі, швидко та якісно. Я впевнений, що це надасть громаді більше можливостей для розвитку, а новенький ЦНАП стане центром розвитку громади та осередком європейських цінностей».

Загалом, у Харківській області працюватиме 11 ЦНАП, створених чи модернізованих за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

16.03.2021 - 09:54 | Переглядів: 5788

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги

Область:

Харківська область

Громади:

Великобурлуцька територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

21 березня 2024

У двох громадах Харківщини відкрили Центри життєстійкості

У двох громадах Харківщини відкрили Центри...

Валківська та Кегичівська громади першими на Харківщині відкрили Центри життєстійкості для своїх мешканців. Відтепер...

21 березня 2024

Сприяти мобілізації, але не роздавати повістки: інтерв’ю зі старостою

Сприяти мобілізації, але не роздавати повістки:...

Як старості вибудувати роботу з жителями громади, завоювати їхню довіру і не зрадити очікування. Автор: Євген...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

07 березня 2024

Як Мостиська громада залучає мешканців до цивільного захисту

Як Мостиська громада залучає мешканців до...

Мостиська громада, що на Львівшині, за допомогою міжнародних партнерів створила добровільну пожежну команду у селі...