Децентралізація та розвиток громад: 9 онлайн-ресурсів для навчання

Для тих, хто має можливість під час карантину сидіти вдома і має бажання вчитися, дізнаватися більше про місцеве самоврядування, розвиток регіонів та громад, портал «Децентралізація» підготував добірку онлайн-ресурсів для саморозвитку.


Платформа онлайн-навчання U-LEARN від програми «U-LEAD з Європою: http://u-learn.org.ua/. Тут вже доступні навчальні модулі «Соціальні послуги в ОТГ», «Етична дилема», «Основи реформування системи охорони здоров'я з допомогою eHealth», «Цифрові комунікації в громаді» та «Сучасні інструменти для формування спроможної освітньої мережі в громаді». Також, на платформі є електронні посібники «Перші кроки для новостворених ОТГ. Методичні рекомендації та зразки документів», «Путівник керівника. Успішна громада: надання якісних послуг громадянам та сприяння сталому розвитку». Крім того, оприлюднені вступи до курсів «Залучення громадян до процесів прийняття рішень», «Стратегічна комунікація: вступ», «Електронний документообіг».

Онлайн-курс «Ефективна взаємодія органів місцевого самоврядування з громадськістю» на платформі Prometheus: https://is.gd/5MwSdE. Безкоштовний курс створений за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

Онлайн-курс «Малий Бізнес в ОТГ. Місія можлива!» від Асоціації міст України: https://olimp.oa.edu.ua/. Курс вчить, як створити свій бізнес в громаді, з чого почати, де знайти натхнення, як оформити ФОП та який зв’язок існує між розвитком громади та розвитком бізнесу.

Онлайн-курс «Децентралізація: від патерналізму до відповідального розвитку» на платформі Prometheus: https://is.gd/umF7Xp. Автор і викладач курсу - Анатолій Ткачук, директор з питань науки та розвитку Інституту громадянського суспільства. Курс створений за підтримки програми USAID DOBRE. Це вже другий онлайн курс Анатолія Ткачука. Перший - «Децентралізація в Україні – теорія та практика» - був створений у 2017 році. І його теж не завадить пройти: https://is.gd/u81Zr8.

Онлайн-навчання на Спільноті практик: сталий розвиток від DESPRO: https://udl.despro.org.ua/. Зареєструйтеся на Спільноті і матимете доступ до класних матеріалів. Зараз наприклад там розпочинається навчання «Продаж Корпоративного Спонсорства», присвячене залученню спонсорів до фінансування і партнерів до організації та проведення заходу чи масштабної події в громаді.

Онлайн-курс «Створення інституцій місцевого економічного розвитку громад» на платформі Prometheus: https://is.gd/FdoXTC. Розробник курсу - PPV Knowledge Networks – агенція економічного розвитку, що створює та розвиває бізнеси та бізнес-мережі. Курс створений у 2017 році за підтримки Асоціації міст України.

Онлайн-курс «Ґендерно-орієнтоване бюджетування для розвитку громад» на платформі Prometheus: https://is.gd/EXBIDx. Курс висвітлює підхід до впровадження ґендерно-орієнтованого бюджетування, що поєднує два процеси: забезпечення ґендерної рівності й управління публічними фінансами. Курс розроблений на замовлення Асоціації міст України.

Онлайн-курс «Ефективний бюджетний процес в органах місцевого самоврядування» на платформі Prometheus: https://is.gd/mQd7YR. Курс містить базову інформацію, яка допоможе представникам органів місцевого самоврядування ефективно управляти коштами місцевих бюджетів на всіх стадіях бюджетного процесу. Курс розроблений за підтримки Асоціації міст України.

Онлайн-гра «Моя громада»: http://myhromada.info/. Гра, яка дозволяє відчути себе у ролі голови об’єднаної громади. Непрості ситуації, боротьба за добробут громадян, за  ресурси і рейтинги. Грати можна кілька разів і питання майже не повторюватимуться. Гра створена у 2019 році за сприяння програми «U-LEAD з Європою».

Онлайн-бібліотека порталу «Децентралізація»: https://decentralization.gov.ua/library. Ми за 5 років зібрали тут для вас вже більше 500 матеріалів: посібників, методичних рекомендацій, зразків документів, досліджень, моніторингів, відео тощо.  Їх можна сортувати за темою, типом, роком створення та автором. Дуже зручно, спробуйте.


Може, щось пропустили? Пишіть у коментарях.

Вимушену ізоляцію краще провести з користю!

24.03.2020 - 10:08 | Переглядів: 11308
Децентралізація та розвиток громад: 9 онлайн-ресурсів для навчання

Теги:

навчання

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 березня 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...