У Білоцерківській ОТГ запрацювала система надання адміністративних послуг

3 грудня у селі Білоцерківка Полтавської області почав роботу модернізований Центр надання адміністративних послуг та три віддалених робочих місця адміністраторів у селі Поділ, селі Балаклія та селі Бірки. ЦНАП збільшив перелік послуг з 27 до 109, серед яких реєстрація місця проживання та актів цивільного стану, послуги соціального захисту та нотаріату, пенсійні послуги тощо.

Завдяки підтримці Програми «U-LEAD з Європою» у ЦНАП створено шість робочих місць, кожне з яких обладнано сучасною IT-технікою та меблями. Вся команда працівників завершила п’яти модульну навчальну програму з підвищення кваліфікації, розроблену українськими та шведськими експертами. Кожен модуль складається з декількох тренінгів з питань ділової етики, гендерної рівності та ролі органів місцевого самоврядування в наданні адміністративних послуг. Завдяки співпраці громади з Програмою у інституційному створенні ЦНАП були оновлені всі документи, необхідні для успішної роботи центру, підписано узгоджені рішення щодо інтеграції в ЦНАП послуг Управління соціального захисту населення райдержадміністрації, Пенсійного фонду, Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, Управління Державної міграційної служби у Полтавській області. Більше 4 000 мешканців громади отримали доступ до якісних адміністративних послуг.

В приміщенні, де відкрився ЦНАП, за кошти громади зроблено капітальний ремонт, налагоджено безперебійне забезпечення інтернетом. Робота центру організована у форматі «відкритого простору».

Ольга Калініченко, регіональний координатор Програми «U-LEAD з Європою»: «Ми дуже раді, що завдяки спільним зусиллям місцевої влади та міжнародної технічної допомоги Білоцерківська громада створила належну систему надання адмінпослуг і тепер мешканці будуть отримувати послуги у відкритому просторі основного офісу ЦНАП, без кабінетів, черг та інших негативних пережитків радянської системи. Від імені Програми я дякую громаді за ефективне партнерство та проактивну позицію у прагненні до змін. Сподіваємося, що належний ЦНАП стане центром розвитку громади та осередком європейських цінностей».

Іван Лещенко, голова Білоцерківської ОТГ: «Завдяки Програмі «U-LEAD з Європою» наша невелика за чисеньністю громада створила повноцінну систему надання адмінпослуг із належним ЦНАП та віддаленими робочими місцями. Таким чином ми вирішили питання доступності і маємо надію, що кожен мешканець громади буде отримувати послуги швидко, якісно та у комфортних умовах».

У ЦНАП та віддалених робочих місцях також встановлено сучасний програмний комплекс для автоматизації роботи – «Вулик», розроблений проєктом EGOV4UKRAINE в рамках «U-LEAD з Європою». Всі співробітники пройдуть навчання по роботі з «Вуликом».

За підтримки «U-LEAD з Європою» у Полтавській області відкрились чотири належних ЦНАП. У наступному році буде відкрито ще мінімум вісім належних Центрів надання адміністративних послуг.

03.12.2019 - 16:03 | Переглядів: 13089
У Білоцерківській ОТГ запрацювала система надання адміністративних послуг

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги Ольга Калініченко

Область:

Полтавська область

Громади:

Білоцерківська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

21 березня 2024

У двох громадах Харківщини відкрили Центри життєстійкості

У двох громадах Харківщини відкрили Центри...

Валківська та Кегичівська громади першими на Харківщині відкрили Центри життєстійкості для своїх мешканців. Відтепер...

21 березня 2024

Сприяти мобілізації, але не роздавати повістки: інтерв’ю зі старостою

Сприяти мобілізації, але не роздавати повістки:...

Як старості вибудувати роботу з жителями громади, завоювати їхню довіру і не зрадити очікування. Автор: Євген...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

07 березня 2024

Як Мостиська громада залучає мешканців до цивільного захисту

Як Мостиська громада залучає мешканців до...

Мостиська громада, що на Львівшині, за допомогою міжнародних партнерів створила добровільну пожежну команду у селі...