З'явилося друге видання “Довідника для роботи з молоддю у громадах”

В рамках проекту “Школа молодіжних лідерів громад” у Тернополі розробили “Довідник для роботи з молоддю у громадах” (ЗАВАНТАЖИТИ).


“Школа молодіжних лідерів громад” – освітній проект з підготовки фахівців, які працюють з молоддю та є продовженням проекту “Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики”. Мета проекту - надати керівництву та працівникам структурних підрозділів, які відповідають за реалізацію молодіжної політики в громадах, а також молодіжним активістам, комплексні знання та навички, які допоможуть їм ефективно працювати з молоддю своїх громад.

“У Довіднику тренери, які були залучені до проекту, діляться своїми знаннями на теми, що стосуються роботи з молоддю в громадах. Окрім того, перед початком проекту наша громадська організація провела опитування серед молоді на предмет тем, які варто висвітлити у Довіднику. Кожен з учасників проекту обрав собі тему і розкрив її, базуючись на власному досвіді роботи з молоддю у своїй громаді” – зазначає Максим Черкашин, керівник проекту та громадської організації “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” .

Довідник стане в пригоді як молодіжним лідерам, так і працівникам органів місцевого самоврядування, які працюють з молоддю.

“Міністерство молоді та спорту підтримало цей проект, оскільки очевидним є брак кадрів, які були б компетентними в реалізації молодіжної політики на місцевому рівні. Без сумніву, молоді професіонали зможуть забезпечити належну комунікацію, надихнути власним прикладом, залучити молодих людей до здійснення змін у житті громадян регіону та країни загалом. Важливо, щоб це відбувалося в партнерстві між владою та громадянським суспільством, зокрема молодіжними організаціями, та відбувалась консолідована співпраця разом з керівниками громад. Йдеться, передусім, про створення механізмів участі молодих людей в процесах ухвалення та імплементації рішень, починаючи з базового рівня” – коментує Олександр Ярема, заступник міністра молоді та спорту України.

Проект “Школа молодіжних лідерів громад” реалізовує громадська організація “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” спільно з Міністерством молоді та спорту України за підтримки Програми “U-LEAD з Європою”.

Теги:

молодь

Область:

Тернопільська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...