Належний персонал належного ЦНАП: «U-LEAD з Європою» презентувала тренінгову програму для працівників ЦНАП

25 квітня 2019 року в Києві відбулася панельна дискусія «Персонал публічних сервісних інституцій: яким він має бути?». Під час заходу експерти напряму з покращення якості надання адміністративних послуг Програми «U-LEAD з Європою» презентували тренінгову програму для працівників ЦНАП, яка складається з п'яти тематичних модулів та методологічного Посібника (ЗАВАНТАЖИТИ).  

Навчальний курс розроблений провідними українськими експертами з адміністративних послуг та включає в себе всі ключові аспекти підготовки працівників для роботи в належних високоефективних центрах надання адміністративних послуг. 448 співробітників ЦНАП вже пройшли навчання в рамках реалізації Початкової Фази Програми і надають якісні послуги мешканцям своїх громад. Під час реалізації першого та другого раундів Фази Впровадження більше 5 тисяч працівників ЦНАП та лідерів громад пройдуть навчання за тренінговою програмою.

Лев Парцхаладзе, заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, зазначив: «Побутова корупція – це те, з чим стикаються українці майже кожного дня. ЦНАПи в умовах децентралізації створюють нову культуру спілкування працівників з клієнтами, з місією надання дійсно якісних та комфортних послуг для людей. За останній рік українські ЦНАП надали більше 6 млн послуг, і Мінрегіон разом з Мінекономіки, Програмою U-LEAD та іншими проектами багато працюють над тим, щоб нові стандарти обслуговування клієнтів стали нормою для всіх державних сервісних інституцій».

Тренінгова програма розкриває теми ролі органів місцевого самоврядування в наданні послуг мешканцям громади; належної організації надання адміністративних послуг; порядку надання адміністративних послуг і їх якості; особливості надання окремих груп послуг, а також ділової етики та взаємодії з відвідувачами центрів надання адміністративних послуг. В рамках модулю взаємодії з клієнтами детально розглядається тема гендерної рівності та гендерно-коректних принципів роботи з клієнтами в ЦНАП.

Тетяна Ковтун, заступник Державного секретаря Секретаріату Кабінету Міністрів України: «Важливо розділити функцію надання послуг і створення політики. Сервісні функції не повинні належати Міністерствам, тому делегування повноважень органам місцевого самоврядування є необхідним. Завдяки реформі держслужби зараз державні службовці і працівники ОМС відчувають себе набагато більш захищеними. Тут дуже важливі якісна професійна підготовка кадрів, зарплати, навчання м’яким навичкам, обмін досвідом. Всі ці фактори впливають на якість надання послуг громадянам».

Сусанна Делланс, керівник напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою», зазначила: «Якість надання послуг, в першу чергу, залежить від співробітників ЦНАП. Саме тому навчання персоналу та підвищення його кваліфікації є надзвичайно важливим для створення належних центрів.  Особливо, я б хотіла звернути увагу на важливість модуля щодо ділової етики, який розкриває основні стандарти комунікації з відвідувачами ЦНАП – підґрунтя для надання якісних послуг. Завдяки здобутим навичкам працівники можуть організувати комфортну робочу атмосферу як для відвідувачів, так і для колективу ЦНАП».

Завантажити Посібник та тренінгові модулі можна на сайті напряму з покращення якості надання адмінпослуг для населення Програми «U-LEAD з Європою»: tsnap.ulead.org.ua.

Нагадаємо, що триває останній (четвертий) раунд відбору учасників Фази Впровадження для створення та модернізації ЦНАП, в якому, на відміну від попередніх раундів, можуть брати участь громади населених пунктів з кількістю мешканців до 100 000 та об’єднані громади без обмеження щодо кількості мешканців з 24 областей України.

25.04.2019 - 12:57 | Переглядів: 12011
Належний персонал належного ЦНАП: «U-LEAD з Європою» презентувала тренінгову програму для працівників ЦНАП

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...