Уряд Гройсмана для Донеччини

Нові об’єкти: будуємо сильну державу

Цього року на Донеччині за фінансової підтримки Уряду фінансують десятки соціально важливих проектів

Уряд щороку збільшує державну підтримку розвитку громад та розбудови інфраструктури. Цього року вона сягає понад 37,8 млрд грн. Ці кошти пішли в першу чергу на ремонти шкіл і дитячих садочків, лікарень, будівництво котелень і спортивних майданчиків. Також – на розвиток медицини у сільській місцевості, підтримку агровиробників у регіонах, енергоефективність

Цього року на Донеччині за фінансової підтримки Уряду фінансують десятки соціально важливих проектів. Зокрема, 2018 року Уряд виділив кошти на капітальний ремонт магістрального Другого Донецького водопроводу в Слов’янському районі, будівництво водогону до сіл та селищ Срібненської та Новоєлизаветівської сільських рад Покровського району, реконструкцію будівлі пологового будинку Центральної районної лікарні м. Костянтинівка та проведення капітального ремонту приміщень хірургічних відділень і закупівлю обладнання для Міської лікарні № 1 у м. Краматорськ, реконструкцію корпусу № 1 Бахмутської центральної районної лікарні, реконструкцію Маріупольської опорної школи № 66, де з’явилися сучасні класи, куточки відпочинку і лабораторії з мультимедійним обладнанням, на капітальний ремонт дитячого інфекційного відділення Дружківської міської клінічної лікарні № 1, де ремонту не проводили від 1957 року, на реконструкцію комунального закладу «Кінотеатр «Союз» під Соціальний офіс «Мультицентр» у Маріуполі, реконструкцію будівлі Краматорського дошкільного дитячого будинку № 3 «Гайок», на будівництво модульної газової котельні у смт Донське Волноваського району, проведення реконструкції пологового будинку м. Слов’янська і десятки інших проектів.

Державна підтримка регіонів – пріоритет Уряду, тому в проекті бюджету на наступний рік зростає фінансування регіональних програм. А це – нові садочки, відремонтовані школи, лікарні та спортивні об’єкти по всій області.

 

У новому кардіоцентрі Маріуполя рятують життя

У новому кардіоцентрі Маріуполя рятують життя

У Маріупольській лікарні швидкої медичної допомоги від липня відкрито кардіоцентр, оснащений сучасним ангіографом. За допомогою цього обладнання буде врятовано життя тисяч людей, які страждають на серцево-судинні захворювання

Ангіограф придбали в межах урядової програми з розширення мережі кардіоцентрів за умов співфінансування з місцевим бюджетом. Це обладнання застосовується для діагностики та лікування патологій судин людського організму. За його допомогою лікарі можуть розпізнати зміни у судинах та провести лікування, зокрема, стентування, і врятувати людині життя. Від липня на новому ангіографі вже було проведено 75 втручань; 15 пацієнтів, які потребували невідкладної допомоги, одержали її в центрі безоплатно. За їх лікування заплатила держава.

Кардіоцентр у міській лікарні працює в режимі 24 години на добу, без вихідних. Кожна людина, яка потрапляє до нього з гострим інфарктом міокарду, тобто потребує термінової медичної допомоги, одержує безкоштовне обстеження та лікування, оскільки стенти та необхідні медичні матеріали закуповують державним коштом. Швидка діагностика та стентування знижує рівень смертності від інфаркту майже вчетверо.

Щороку в Україні 40 тисяч людей мають інфаркт, 16 тисяч серед них потребують негайного стентування. Саме тому Уряд розширює мережу кардіоцентрів, щоб хворі з серцево-судинними недугами мали можливість вчасно одержати професійну допомогу лікарів. Важливо, щоб пацієнт із гострим інфарктом потрапив до кардіоцентру якнайшвидше, адже від цього залежить його життя. Тому нові кардіоцентри розташовують на території країни таким чином, щоб «швидка» могла доправити пацієнта у відділення впродовж двох годин.

2017–2018 років Уряд виділив 300 млн грн на закупівлю 26 ангіографів для нових кардіоцентрів у різних регіонах. В бюджеті-2019 передбачено на це іще 150 млн грн. Таким чином, за три роки в країні з’явиться 39 нових кардіоцентрів.

 

Якісні дороги: капітальний ремонт країни

Загалом цього року на проведення дорожніх робіт у Донецькій області держава виділила майже 1,4 млрд грн на 100,8 км шляхів

Уряд цього року фінансує ремонт більш ніж 3 500 км українських автошляхів. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман неодноразово заявляв, що якісний ремонт українських доріг є одним із пріоритетів Уряду. Протягом 10 років будівництво, капітальний ремонт і реконструкція доріг у країні майже не проводились. Починаючи від 2016 року, фінансування дорожньої галузі щорічно зростає.

«Це – частина реалізації нашої стратегії: за п’ять років з’єднати всі обласні центри України. Наголошую: українці мають право їздити і зрештою – їздитимуть добрими дорогами», – заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман

Від цього року Укравтодор відповідальний за ремонт і утримання доріг тільки державного значення. Кошти для реконструкції шляхів місцевого значення передають через Дорожній фонд на місця, і вже місцева влада визначає, ремонт яких доріг є пріоритетним для цього регіону. Цьогоріч на ремонти і будівництво шляхів спрямовано близько 46 млрд грн, з них 11,5 передають у регіони на ремонт місцевих доріг.

Загалом цього року на проведення дорожніх робіт у Донецькій області держава виділила майже 1,4 млрд грн на 100,8 км шляхів. Зокрема, на капітальний ремонт мостів на дорозі Т‑05–14 Добропілля – Лиман, ділянок трас Т‑05–15 Олександрівка – Покровськ – Костянтинопіль, Н‑32 Покровськ – Бахмут – Михайлівка, Н‑15 Запоріжжя – Донецьк, капітальний ремонт ділянок доріг М‑03 Київ – Харків – Довжанський, Т‑05–04 Покровськ – Бахмут – Михайлівка, Т‑08–03 Запоріжжя – Маріуполь, Т‑05–18 Богатир – Велика Новосілка – Володарське, Н‑20 Слов’янськ – Донецьк – Маріуполь, Т‑05–25 Михайлівка – Селідове – Курахове, Т‑05–13 Лиман – Бахмут – Горлівка.

Завдання, яке ставить Уряд, – за п’ять років з’єднати якісними дорогами усі обласні центри. Дороги уже будують за новими стандартами, під суворим контролем і за новими жорсткими вимогами до підрядників. У проекті бюджету на 2019 рік Урядом передбачені рекордні 55,6 млрд грн на дорожню галузь, із них 14,7 млрд грн – на місцеві шляхи. Ще 2,5 млрд грн піде на безпеку дорожнього руху.

Теги:

уряд2018 Володимир Гройсман

Область:

Донецька область

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...