«Сучасна громада» повернулася на Українське радіо у новому форматі

Програма «Сучасна громада», яка виходила на Українському радіо у лютому-серпні цього року за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», повернулася у новому форматі.


Відтепер щовівторка з 19:00 до 19:45 слухачі першого каналу Українського радіо у прямому ефірі можуть ставити запитання керівникам громад з різних куточків України.

Очільники міст та сіл, експерти та громадські активісти обговорюють хід децентралізації і шукають можливості для розвитку громад. Гості програми діляться досвідом, успіхами та проблемами, а також пропонують ідеї, які можуть змінити життя в громадах на краще.

Також команда Українського радіо їздить регіонами, вислуховує мешканців громад, збирає їхні запитання і побажання, а потім обговорює їх з представниками місцевої влади у прямому ефірі.

23 жовтня у першій програмі оновленої «Сучасної громади» говорили про розвиток туризму у об’єднаних громадах Івано-Франківщини та Тернопільщини.

Другу програму, що вийшла в ефір 30 жовтня, присвятили особливостям формування бюджетів об’єднаних громад. На зв′язку зі студією були Хмельниччина та Вінниччина.

У наступних програмах говоритимуть про освіту, медицину, соціальні, адміністративні, комунальні та інші послуги в громадах, про безпеку та енергоефективність, про планування і розвиток територій, про майбутнє районів, а головне, - про те, як усі ці зміни впливають на життя мешканців міст і сіл.

01.11.2018 - 11:31 | Переглядів: 6467
«Сучасна громада» повернулася на Українське радіо у новому форматі

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...