Як Чудейська громада використовує інфраструктурну субвенцію

Чудейська об’єднана громада Чернівецької області утворилася у 2016 році та минулого року отримала перші кошти з державного бюджету на розвиток інфраструктури. Це були 5 млн грн, котрі передбачили на капітальний ремонт будівель Чудейської сільради та амбулаторії в селі Їжівці. Нинішнього року розмір інфраструктурної субвенції склав 3,56 млн грн, які розподілили на чотири проекти (по два в селах Чудей та Їжівці). Ознайомились із ходом реалізації запланованих робіт радники Чернівецького Центру розвитку місцевого самоврядування Дмитро Прокопець, Олексій Грушко та Андрій Кучуран спільно з керівництвом громади.

Чудейська громада є єдиною на теренах області, де у 2018 році реалізовано проект з благоустрою – тут облаштували територію біля будівлі сільської ради. У це вклали майже чверть мільйона гривень з коштів субвенції.

Два проекти стосуються капітального ремонту доріг у громаді. Майже 1,5 млн грн коштував ремонт частини вулиці Карпатської у селі Чудей.

У селі Їжівці на таку ж суму відремонтували вулицю Штефана чел Маре.

У Їжівцях запланували також коштом субвенції відремонтувати пішохідний міст через річку Серетель.

У громаді капітально ремонтують дороги між селами Чудей та Їжівці. На ділянку у майже 3,5 км передбачено 21 млн грн з держбюджету. Щоправда, роботи йдуть досить довго, а мешканці вже навіть збирались на мітинг щодо питання виконання підрядником своїх зобов’язань: «3 млн грн авансу із передбачених до використання цього року 10 млн ми перерахували підряднику. Але акт виконаних робіт поки відсутній», - прокоментував Анатолій Піцул, голова Чудейської громади.

«Окрім використання коштів, що ОТГ отримують гарантовано у вигляді субвенції, громада активно залучає й інші ресурси для свого розвитку на конкурсній основі. Наприклад, це ДФРР, коштом якого планується добудувати ще один корпус школи у Їжівцях. Але роботи поки не розпочались», - прокоментував Андрій Кучуран, радник з питань комунікації Чернівецького ЦРМС, що створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

26.10.2018 - 10:48 | Переглядів: 8785

Приєднані зображення:

Область:

Чернівецька область

Громади:

Чудейська сільська об’єднана територіальна громада Чудейська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...