У навчальних заходах U-LEAD взяли участь 100 тисяч осіб з усієї України

Напередодні другої річниці свого запуску Програма «U-LEAD з Європою» зареєструвала 4000-й навчальний захід, а кількість учасників цих заходів досягла 100 тисяч.

"Я радий, що U-LEAD довела свою спроможність надавати загальнонаціональну підтримку новим об'єднаним громадам по всій Україні", - сказав Бастіан Файгель, директор Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ. "2018-й був роком прориву, коли ми розробили потужну систему підготовки кадрів та навчальних візитів, зокрема для підтримки лідерів та фахівців громад, і багато хто з них вже став частиною цієї кількості зі 100 000 учасників, яка вражає», - наголосив він.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», яка фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією, була офіційно започаткована 15 вересня 2016 року у Вінниці для підтримки реформи децентралізації, яка здійснюються урядом України. 14 вересня 2018 року, два роки по тому, її система інфраструктури управління даними зареєструвала 100 тисяч учасників понад 4 тисяч навчальних заходів – без урахування робочих зустрічей та консультацій, а також внутрішніх заходів з розвитку потенціалу.

Програма U-LEAD допомогла заснувати 24 Центри розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС) у всіх областях України. Кожен з цих Центрів надає підтримку об'єднаним територіальним громадам (ОТГ) силами низки тематичних експертів, що в середньому дає 277 подій щомісяця по всій країні з загальною кількістю близько 3100 учасників. Ця підтримка включає в себе тренінги (семінари та воркшопи) та заходи з діалогу (наприклад, круглі столи, публічні дебати, зустрічі в місцевих радах), регіональні та міжнародні навчальні візити, прес-конференції та форуми. Проте це не враховує сотні додаткових індивідуальних та дистанційних консультацій і робочих зустрічей, які регулярно пропонуються експертами ЦРМС безпосередньо громадам.

U-LEAD організувала міжрегіональні навчальні поїздки з таких тем, як перші вибори після об'єднання та демонстрація переваг від об'єднання місцевим представникам громад і районів, де ще не було створено ОТГ. Міжнародні навчальні візити зосереджувались на темах надання послуг (наприклад, поводження з твердими побутовими відходами), транскордонного співробітництва та місцевого економічного розвитку й включали поїздки до дев'яти різних країн-членів ЄС: Австрії, Данії, Литви, Німеччини, Польщі, Румунії, Словенії, Угорщини та Хорватії.

У червні 2018 року U-LEAD замовила друге письмове опитування ОТГ, щоб отримати зворотний зв'язок стосовно отриманої підтримки та оцінити їхній прогрес у налагодженні внутрішніх процедур і встановленні місцевих податків та зборів (перше дослідження було проведено у січні 2018 року). 92% опитаних громад підтвердили, що вони скорегували свої юридичні процедури, а 53% також зазначили, що скорегували фінансові процедури за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». ОТГ, які отримали підтримку U-LEAD з питань фінансового менеджменту, виявилися значно більш просунутими у плані розробки та прийняття фінансових документів у порівнянні з тими ОТГ, що не отримали такої підтримки.

14.09.2018 - 14:05 | Переглядів: 6252
У навчальних заходах U-LEAD взяли участь 100 тисяч осіб з усієї України

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...