Ґеорґ Мільбрадт відвідав Баришівку для ознайомлення зі станом децентралізації

8 серпня спеціальний посланник уряду Німеччини з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Ґеорґ Мільбрадт, Директор Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ Бастіан Файгель, радник з питань децентралізації Делегації ЄС в Україні Бенедикт Геррманн та політичний радник Посольства Німеччини в Україні Рафаель Раум відвідали Баришівський район, щоб дізнатися більше про поточний стан реформи децентралізації у Київській області.


Голова Баришівської районної ради Володимир Гуменюк та голова Баришівської районної державної адміністрації Олег Левченко розповіли гостям, що всі органи місцевого самоврядування на рівні району та села підтримують об’єднання та створення Баришівської об’єднаної територіальної громади.

Ґеорґ Мільбрадт висловив з цього приводу задоволення, тому що інші регіони України іноді стикаються зі спротивом об’єднанню, особливо на районному рівні, оскільки майбутнє районів стає неясним. Німецький посланник також додав, що його країна мала схожі проблеми приблизно 25 років тому під час трансформації колишньої НДР, і його досвід свідчить про те, що децентралізація змінює мислення людей.  

Народний депутат України Павло Різаненко, який представляє жителів Баришівки у Верховній Раді, підтвердив, що його виборці змінили свою думку про реформу децентралізації. «Якщо раніше вони приходили до мене і запитували, чому ми збираємося знищити їхні села створенням об’єднаних територіальних громад, то тепер люди приходять і питають, чому у них ще немає ОТГ. Позитивний вплив мають поїздки до успішних ОТГ і ознайомлення із вровадженнями та змінами.»

Лариса Макаренко, голова Волошинівської сільської ради та керівниця асоціації сільських голів Баришівського району, підтвердила, що було дуже корисно відвідати успішні громади Полтавської області, та подякувала Київському Центру розвитку місцевого самоврядування, який за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» посприяв в організації її поїздки до Полтави. «Київський ЦРМС надає підтримку нашим органам місцевого самоврядування через юридичні консультації, експерти Центру допомогли нам підготувати всі необхідні документи для об’єднання і подати їх, але ми ще не отримали позитивного висновку Київської обласної державної адміністрації», - зазначила вона.

У Баришівці Ґеорґа Мільбрадта попросили обговорити питання створення ОТГ з керівником Київської ОДА та Віце-прем'єр-міністром Геннадієм Зубком, з якими він має зустрітися цього тижня у Києві. «Мені було дуже цікаво побачити процес на місцях та поговорити з вами, – сказав пан Мільбрадт. – Я відчуваю себе листоношею, який передає враження, і я обіцяю передати ваші повідомлення», - додав він.

Директор Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ Бастіан Файгель висловив задоволення плідною співпрацею місцевої влади Баришівки та Київського ЦРМС, що працює за підтримки U-LEAD. «Програма «U-LEAD з Європою» намагається забезпечити, щоб місцеві жителі могли переконати інших у ​​необхідності реформи децентралізації і щоб на національному рівні була політична воля рухатися єдиним шляхом», - підкреслив пан Файгель.

08.08.2018 - 16:33 | Переглядів: 9851
Ґеорґ Мільбрадт відвідав Баришівку для ознайомлення зі станом децентралізації

Приєднані зображення:

Теги:

Георг Мільбрадт

Область:

Київська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...