У Чернігові презентували фотовиставку «Громади Чернігівщини у фокусі»

31 липня у Чернігівському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, пройшла презентація фотовиставки «Громади Чернігівщини у фокусі».

Чернігівський ЦРМС спільно з Чернігівським відділенням Національної спілки фотохудожників України звернувся до жителів громад, представників влади, бізнесу та громадських активістів: «Давайте разом напишемо історію об’єднаних територіальних громад Чернігівщини у фотографіях».

Всього було отримано 254 фотографії від 17 громад. З них були відібрані ті, які найяскравіше передають зміни у громадах або ілюструють життя їх мешканців. Кожна з громад мала чим похвалитися. На цих фотографіях можна побачити і нові об'єкти інфраструктури, які постали після реформи децентралізації, і кадри з місцевих свят, а також інші родзинки, які роблять кожен населений пункт унікальним.

Ірина Кудрик, директор Чернігівського ЦРМС, під час презентації зазначила: «Реформа децентралізації змінює життя у об’єднаних громадах. Але ці зміни та перетворення відбуваються настільки швидко, що не встигаєш за ними слідкувати. І щоб запам’ятати ці миті, наша організація запропонувала організувати фотовиставку».

За словами представників громад, які взяли участь у презентації, у них постійно щось відбувається: будують або модернізують інфраструктурні об’єкти, відновлюють дитячі садочки або школи, купують техніку, реалізовують проекти, проводять свята і т.д. За всіма новинами не встигнеш, а коли шукали фото на виставку, то зрозуміли, що гарних і позитивних світлин багато і ними хочеться ділитися.

Наталія Калюжна, начальник інформаційного відділу Носівської міської ради сказала: «Ідея фотовиставки мені особисто дуже сподобалася. По-перше, це можливість «зупинити» час, озирнутися довкола і побачити зміни, які відбуваються навколо тебе. А по-друге, мені як фотографу цікаво побачити світлини інших учасників, відчути їх настрій та надихнутися новими ідеями».

Серед інших фотографій – світлина з унікальним спортивним майданчиком із поліуретановим покриттям. Заступник керівника інформаційного відділу Сновської міської ради Наталія Смоляк розповіла: «На світлинах, які наша громада надіслала на конкурс, були відображені результати реалізованих проектів. Серед світлин, відібраних на виставку, наш спортивний майданчик. Це унікальне поле з поліуретановим покриттям, надсучасний і фактично єдиний в області».

За словами Віктора Кошмала, керівника Чернігівського відділення Національної спілки фотохудожників України, йому було цікаво відбирати найкращі та найзмістовніші світлини для виставки. «Фотографії були різні: і професійні, і аматорські. Вони відображають звичайне життя. А тому більшу увагу приділяв змісту, а не техніці виконання або майстерності. Я вважаю, що фотографія має говорити сама за себе», - розповів він. І додав, що сам має величезний архів фотосвітлин із прес-турів та свят у громадах, та з радістю ними поділився для цієї виставки.

Для учасників презентації Віктор Кошмал провів майстер-клас із фотографії. Він розповів про головну умову успішності фотографа: «Бути у потрібному місці, у потрібний час та із робочим фотоапаратом. А ще потрібно бачити на 380 градусів».

Організатори також зазначили, що виставка перебуватиме у Центрі розвитку місцевого самоврядування постійно та поповнюватиметься новими світлинами. Тому всі охочі наочно побачити результати реформи децентралізації можуть безперешкодно завітати сюди.

01.08.2018 - 14:15 | Переглядів: 6292
У Чернігові презентували фотовиставку «Громади Чернігівщини у фокусі»

Приєднані зображення:

Область:

Чернігівська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...