Співпраця між владою і бізнесом: у Лиманській ОТГ створюють туристичну раду

Лиманська об’єднана територіальна громада, що у Татарбунарському районі на Одещині, у рамках розробки Стратегії розвитку готує положення про туристичну раду громади. Інформаційно-консультативну допомогу під час роботи над ним надає Віктор Бондарук, радник з питань регіонального розвитку Одеського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

За його словами, під час роботи над Стратегією розвитку виявилося, що є певний брак комунікації між владою і бізнесом, який функціонує на території курортної зони Катранки.

«Тож в якості інструменту поліпшення взаємозв’язку було запропоновано створити туристичну раду, яка об’єднає всіх підприємців Катранки, і буде напрацьовувати свої пропозиції щодо розвитку туризму  і рекреації та подавати їх до сільради у консолідованому вигляді. Положення про раду пропонується затвердити на виконкомі сільської ради, на сьогодні воно обговорюється і коригується», – пояснив радник.

Зазначимо, що головними пріоритетами майбутньої Стратегії розвитку робоча група вже визнала три: туристичну галузь, сільське господарство і розвиток людського капіталу. Що стосується туризму, то серед порад – створення посади відповідального за туристичний напрямок, який би об’єднував зусилля влади і місцевих підприємців та пришвидшував їх співпрацю.

Крім того, запропоновано широко висвітлювати через інтернет-ресурси, ЗМІ та рекламну продукцію всі рішення сільради, що стосуються туризму.

Ще один важливий напрямок роботи – водозабезпечення рекреаційної зони Катранки та проведення попередніх розрахунків потреб у цій сфері, адже наразі тут є лише технічна вода, а питну регулярно завозять за досить високими цінами.

У пріоритеті робочої групи на найближчий час – укладання переліку дорожньо-ремонтних робіт на території громади та обрахунок вартості облаштування пляжної зони на Катранці, паркомісць, торгівельного майданчика, спортивних майданчиків тощо.

Нагадаємо, що Лиманську ОТГ було створено у 2017 році і вона стала другою об’єднаною громадою у Татарбунарському районі (після Тузлівської, що утворилася 2015 року). На її території проживають майже три тисяч осіб. Громада має чорноморський курорт (Катранка), де розташовані бази відпочинку.

25.07.2018 - 09:35 | Переглядів: 9259

Приєднані зображення:

Теги:

розвиток бізнесу туризм

Область:

Одеська область

Громади:

Лиманська сільська об’єднана територіальна громада Лиманська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...