Туристично-інформаційний центр Теребовлянської ОТГ – вікно в громаду

Теребовлянська ОТГ багата на історико-культурні пам’ятки. Так у м. Теребовлі та околицях – 16 пам’яток культурної спадщини національного значення, 14 пам’яток містобудування та архітектури та 22 об’єкти природно-заповідного фонду місцевого значення. Серед них – відомий Теребовлянський замок, 2 віадуки (6- та 9 -арковий), Підгорянський монастир. Усе це свідчить про те, що громада (до Теребовлі приєдналося ще 25 сіл) має неабиякий туристичний потенціал, який потрібно розвивати. Відтак, керівництво ОТГ (голова та депутати) прийняли  рішення  розвивати це багатство і, як наслідок, у лютому 2017 року туризм було включено до пріоритетів розвитку у Стратегії Теребовлянської громади.

Взявши до уваги досвід функціонування Туристично-інформаційного центру (ТІЦ) м. Тернополя, керівництво ОТГ вирішує заснувати аналогічний центр і у Теребовлі. Була сформована фахова команда. Очолив центр Степан Зелінський, магістр туризму з досвідом ведення туристичного бізнесу та екскурсій кількома мовами у Гданську (Польща). Організацію роботи з інформації та реклами для міста здійснює журналіст, редактор онлайн-медіа «Теребовля – ТВОЄ місто» Ілона Козар. У сфері туризму сильними ланками у команді є ІТ спеціаліст, представник «Googlе. Україна», автор унікального сайту «Старе фото Теребовлі та околиць» Ярослав Ярошевський. Серед працівників ТІЦ виділяється менеджер з туризму Мар’яна Зелінська, яка володіє англійською, польською мовами та має досвід роботи гідом-екскурсоводом у Польщі.

“Я побувала у багатьох країнах Європи, але серце моє завжди було тут – у рідній Теребовлі. Сьогодні з радістю запрошую і вас приїхати сюди: до невеликої, але багатої скарбнички унікальних краєвидів та пам’яток”, - Мар’яна Зелінська.

Влітку 2017 ТІЦ презентував місту свій проект мультимедійного онлайн-довідника «Теребовля.інфо». Сайт наповнюється корисною інформацією не лише для мешканців міста та громади, але й для туристів, яких цікавлять питання «куди піти?», «де заночувати?», «де поїсти?».

«Кожен маленький успіх мешканців нашого містечка – це його успіх загалом. Чи це затишна кав’ярня у центрі міста, чи нова крамничка ручної роботи – усі формують імідж нашого міста так само, як і унікальні пам’ятки архітектури. Берегти те, що маємо, і реалізовувати те, про що мріємо, – ось наші завдання», - менеджер з реклами Ілона Козар.

Запрацював і власне сайт турінфоцентру tic.terebovlia.info, де можна дізнатися конкретно про послуги ТІЦ, їх вартість, часові рамки екскурсій, а також знайти для себе потрібну річ в інтернет-магазині сувенірів. До речі, команда ТІЦ самостійно займається розробкою дизайну сувенірної продукції. До наповнення сувенірної вітрини долучаються й місцеві майстри, художники та письменники.

У березні 2018 року команда Туристично-інформаційного центру встановила у центрі міста рекламно-інформаційний тубус із першими туристичними знаками. Кована конструкція стала достойним способом розміщення рекламних оголошень та початком подальшої боротьби із незаконним  захаращенням міста рекламою.

Цієї весни Теребовля була вперше представлена на міжнародній Туристичній виставці UITT’2018.  Теребовлянці не втратили нагоди і з великим натхненням розповіли про родзинки свого міста, представивши Україні “Екскурсійне меню” Теребовлі.

“Ми пропонуємо нашим потенційним партнерам (турфірми та агенції) готові туристичні продукти, які є родзинкою Тернопілля. І знаєте, нашим “екскурсійним меню” не просто цікавляться, але й захоплюються”, – зазначив директор ТІЦ Степан Зелінський.

В “Екскурсійному меню Теребовлі” чітко представленні наші пропозиції: історичні прогулянки старим містом, околицями Теребовлі, велоекскурсії, польоти на паратрайку, організація пікніку на замковій горі і звичайно ж майстер-класи від музею-майстерні у Теребовлі. І все це – з актуальними цінами та професійним багатомовним супроводом гідів.

“Ми – ті люди, які come back home із новим досвідом та, які хочуть жити у відкритій, чистій та успішній громаді. Ми команда теребовлянців, які попри українські реалії сьогодення, дивляться у майбутнє свого краю, як шанс підготувати підґрунтя для наступного покоління”, - підсумувала команда ТІЦ Теребовлі.  

21.06.2018 - 13:33 | Переглядів: 17722
Туристично-інформаційний центр Теребовлянської ОТГ – вікно в громаду

Приєднані зображення:

Теги:

культура туризм

Область:

Тернопільська область

Громади:

Теребовлянська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

07 березня 2024

Як Мостиська громада залучає мешканців до цивільного захисту

Як Мостиська громада залучає мешканців до...

Мостиська громада, що на Львівшині, за допомогою міжнародних партнерів створила добровільну пожежну команду у селі...

22 лютого 2024

«Мало – просто щось купити дітям. Їм треба голос». Як у Терешківській громаді працюють зі шкільним бюджетом

«Мало – просто щось купити дітям. Їм треба...

Авторка: Марія Булейко (Марковська) У 2018-му році до Терешківської сільської громади, що на Полтавщині, увійшли...

22 лютого 2024

«Треба вирішувати проблеми спільно, а успіхами ділитися з іншими». DECIDE розвиває співробітництво громад у сфері освіти

«Треба вирішувати проблеми спільно, а успіхами...

Швейцарсько-український проєкт DECIDE не тільки активізує життя громад, а ще й стимулює їх до створення спільних...